torsdag 30 september 2010

Försäkringskassan igen alltså!

Ha, det är ingen lätt match att ha med dom att göra! Först så verkar allt gå som det ska, sen upptäcker men att det gör det visst inte alls, då ska man fixa, förstår inte vad det finstilta betyder, ringer dom, det tar lång tid innan nån svarar...
Men sen när hon väl svarar, och ger snabba och lätta svar och berättar att det är lätt fixat, alla papper är inne, och allt kommer ordna sig, då blir man så glad så att man nästan vill fälla en tår;)

Idag så ser jag sådär halvpåklädd och halvsminkad ut, haha! Har påbörjat lite här och där, men när lillan är vaken så vill hon ha mamma och pappas uppmärksamhet=) Jag tror att det är en liten period nu här i börjar innan man lär sig hur man ska bolla med allt för att hinna med det man vill.
Men som Alec sa innan, vi har ju faktiskt inte allt för mycket att göra om dagarna.. Haha, men nog kan jag stressa upp mig ändå! Nu har hon iaf somnat och jag ska passa på att sminka mig klart (för jag vill inte se fallfärdig ut för tusan =) sortera mina kläder, fixa med försäkringskassans självservice.
Sen när det är middag så har vi gjort det lätt för oss idag.... klipp klipp, dinner is served;)

Vad gör ni idag? Märks hösten? Jag har dålig koll på vädret, tror det blir en kvälls runda med vagnen ikväll<3

Torsdag!

En promenad varje dag är en bra vana tycker jag! Jag och baby gick en sväng på stan innan vi hade bestämt möte här hemma med en försäkrings snubbe som skulle informera oss om allt hemskt som kan hända som man ska försäkra sig emot!
Vi var inne på Wallenbergs och kollade om dom skorna fanns kvar som jag kollade på innan när mina fötter var svullna, men det var dom inte... ;( Tusan! Jag vill verkligen hitta ett par bra vinter skor, men jag har ju ganska gott om tid på mig! Träffade kusin Klara på stan också som var härligt glad över att vara först i familjen att se det lilla livet;)





 Iaf så var försäkrings snubben jätte trevlig, kom med bra info, kändes inte som en försäljare, och allmänt trevlig! Så nu är lillan försäkrad upp över öronen <3





Klockan 17 dök världens bästa tjejer upp för att hälsa på Saga och mysa lite! Dom hade med sig present, en jättefin body och jeanklänning! Och ett förstorat foto på Saga inramat! Tack så jätte mycket <3 <3 Ni är verkligen glädjespridare allihopa! Jag känner mig stolt över att ha så fina vänner och kollegor och det gör att jag längtar lite tills det är dags att jobba igen;)


Ikväll så var det ju fullt med såpor på tvn, jisses säger jag bara! Vad mycket folk det finns som frivilligt gör bort sig i tv! Nu snackar vi såklart Skåne fruar, Kungarna i Tylösand och sånt. Jag menar, vad tänker dom med! Pinsamt när dom blir "vuxna" ska skaffa jobb, kille/tjej, barn, och så finns detta förevigat på film! Nej, nästan så att jag känner mig lite tantig, men det är sjukt att detta ska vara underhållning, men visst, jag tittar ju på skiten! Men att uppmana till detta fylleri känns ändå fel, eller?? Eller kanske är det meningen att det ska vara avskräckande för ungdomar? Nej, jag förstår inte budskapet..


Jaja, nu är det dags för sängen, lite kvällsgottis och film låter som en plan!
Dagens glada nyhet: Efter jag fött barn växer mitt hår kvickt som tusan,
och mina naglar är hårda som sten, hoppas det håller i sig!! =)



Idag är jag tacksam för min underbara dotter som gör mig lycklig, min sambo som delar med sig av sitt liv till mig, mina fantasi tjejer för deras omtanke, och min allra bästa vän Caroline för att du finns och förstår och för att du är min bästa vän!<3

tisdag 28 september 2010

Idag har jag suttit vid datorn och kollar efter dagis i Kristianstad! Snacka om framförhållning;)
Men det är faktiskt ganska kul, tänk att hon ska bli så stor att hon ska gå på dagis! Det känns liiiite långt borta nu, men en dag.. Iaf så har jag ringt till alla, men det finns bara ETT dagis som har öppnar kl 05:30.. och eftersom Alec börjar jobba kl 06 varannan vecka, och jag kommer oxå jobba tidigt, så besgränsar det ju urvalet lite. Men men, det ska nog lösa sig, är ju som sagt ett tag tills dess!


Baby har suttit och kollat försäkringar och sånt, Trygg Hansa kommer hit imårn, så då vill man ju ha lite koll på vad som är bäst och så! Tänk innan när man inte hade dator och internet!
Hur gjorde man då? Då kunde ju försäljare säga vad som helst till en och så tog det lite tid innan man hade kollat upp det (typ slå i uppslagsverk?)

Hursom, när baby varit hos frisören så var det jag som satte mig på cykeln och cyllade bort till tandis!
Och det var skönt! Blev lite svettig och flåsig;) Mitt lilla lilla hål i tanden hade inte blivit större så det blev ett mindre ingrepp med lite borr och fyllning, lätt som en plätt!
Tillbaka hem, baby beger sig ut och springer, och jag tar för första gången tag i att gå ut själv. Det låter kanske lite märkligt, men klä på henne, bära ner henne 5 våningar ner i källaren, öppna förrådet, i vagnen, upp med vagnen 1 våning, och så ut! Ha, med lite träning så kommer jag fixa det med en hand<3 När vi handlat på Maxi och var på väg hem, EXAKT när vi kommit ut ifrån Maxi, så kom baby springandes, då var han på sitt upplopp på din mil runda! Vad är oddsen att han kom just när vi var där!!
Så vi hade sälle hem, och nu så börjar det bli dags för middag, vad ska det bli...?

BVC besök

Jovisst, idag var vi vuxna igen och promenixade till Kristianstad Kliniken för att kolla lillan<3
Hon hade växt och gått upp i vikt, exemplarisk bäbis må jag säga! Vi gick en sväng på stan bara för att få lite friskluft, men det var ju shit vad det blåste! Jag måste verkligen investera i en höstjacka!
Min pappa lovade mig ett par vinterskor förra vintern som aldrig blev av, så jag ska nog ta en sväng på stan och kolla efter ett par nu! Nu när fötterna inte är så svullna längre:)
Imårn så ska jag till tandläkaren...!!
Varför gör man alltid samma sak, borstar tänderna och gurglar flor kvällen innan tandis? Precis som att det skulle hjälpa! Sist jag var där så hade jag ett liiiiiiitet hål, och det finns väl en liten risk att dom kommer att vilja laga det.. Men men, jag överlever väl!


Idag så kom Katta och Filip på besök för att heja på Saga, och dom hade med sig superfina presenter till henne! Ungen är ju redan bortskämd <3 Här är en bild på hennes lilla tjej hörna i killarnas rum, för man behöver väl ändå inte ett eget rum när man är 12 dagar gammal? =)
Nu ska vi nana<3 Over and out from Vasagatan!

söndag 26 september 2010

Fastrar, Äppelkaka och Pizzamys

Fastrarna ifrån Malmö dök upp vid 12 tiden, och dom hade med sig en massa presenter! Kläder till Saga och lite födelsedags present till baby;) Oliver var sjuk så han hade fått stanna hemma, men han hade köpt en egen present till lillan som var jätte fin, en vit kofta med mössa till<3 Tack för den!!=)
Så vi drack kaffe och åt världens godaste äppelkaka!! Och så kollade vi på lite filmklipp bla ifrån vår resan som det nu var ett år sedan nästan!! Jisses vad tiden går fort!
Jag hoppas att jag inte skrämde upp dom när jag berättade hur förlossningen gick till, haha, vi vill ju gärna ha lite fler kusiner till Saga!!=) 

Saga fick en liten mössa som hon nog kommer att växa i tills det blir lite kyligare ute, men visst klär den henne redan;) Fastrarna blev iaf charmade och man märkte att dom såg fram emot att få göra flätor på henne när hon blivit lite äldre;)
Så nu har jag och baby varit ute en snabb sväng med vagnen, handlat lite, och sen cyllade han och hämtade Söndagspizza och nu är jag ruskigt mätt! Ikväll är det tv-kväll, Amazing Race, Ensam mamma söker och sånt! Chill i soffan, det gillar vi;)
Roligt med  era kommentarer, kul att veta att ni läser<3

//L

Söndag

Först så fick jag sova på soffan igår kväll en stund, och sen när jag vaknade så vankades det våfflor! Baby har fortf kvar energi att överraska <3 <3 Jätte goda var dom!!
                                                
 Och en tupplur med lilla Saga på eftermiddagen är ju aldrig heller fel! Finns det något mysigare än att somna tillsammans med en sån liten tös, och sen vakna av hennes joller<3
Lördagsmys med mina två älsklingar! Det blir inte bättre!
Vi kollade för övrig på Knight and Day, helt ok film faktiskt. Mer underhållande än allvarlig action, men den var kul kul som 6 days and 7 nights med Harrison Ford! Helt klart sevärd;)
Nu ska vi få besök av Alecs systrar som vill gratulera honom och hälsa på Saga. Äppelkakan står i ugnen, och bäbisen är badad....snart;)

lördag 25 september 2010

Dagarna flyter på i samma ordning. Jag förstår dock varför en heeeeel natt sömn är så lockande för mammor och pappor. Det är ju så skönt att sova en hel natt, men det är inget man tänker på innan man har en liten knodd! Men det är väl ett ganska litet pris att betala<3
Jag börjar dock längta lite tills att livet börjar återgå lite till det vanliga. Nu känns det som att vi har fått låna en liten bäbis att mysa med och ta hand om i typ 2 veckor, sen måste vi lämna tillbaka henne. Det låter kanske konstigt, men så känns det! =) Jag vill att vardagen ska komma igång mer som vanligt igen med Saga med i den bilden. 
 Så idag så gjorde vi ngt som bara jag och baby gör bäst;) Vi åkte och kollade på bilar=) Vi har ju sagt att vi ska köpa en, men vi ska bara bestämma oss. Nästa på tur att provköra är... Kia Sorento, skit snygg!

 
Men nu så ska vi köra på med mer "saker i vanlig ordning", nämligen mys i soffan och film! Baby skulle fixa ngt gott till ikväll, och det  verkar visst bli... Våfflor m. sylt och grädde...mmmmmm!!
I love!
 Detta videoklippet känns så längesedan, tänk att lilla pluttan har bott där inne i magen...? Vi får väl se om det fungerar att spela upp, jag har aldrig laddat upp video på bloggen?
 

Jaja, nu saknar jag mina <3 som väntar ute på mig i soffan! Ha en mysig lördag alla<3
Kramar och kärlek ifrån Lelle

fredag 24 september 2010

Fredagsmys!

Ännu en dag i ledighetens paradis=) Nej minsann, idag sov jag ända till 10:30! Baby var rar och tog fröken bäbis, sen när jag vaknade så fanns det ny bryggt kaffe, och han var i full gång med att skruva ihop Sagas möbel! Allt blev så bra, nu har hon en liten tjej hörna i killarnas rum (dock inget rosa som sagt;) Vi pillade och grejade lite här hemma, baby fick springa upp och ner i förråd med grejor, för jag är ju fortf inte allt för mobil. Det är ju inte alltid alla mammor berättar hur mör man är efteråt! Men, det går nog ganska fort tills man är sig själv igen. Och som sagt, det är ju nu dessa dagar som baby är hemma som jag ska passa på att ta det lugnt nu när jag blir så uppassad<3
 Hon är iaf snäll och rar och sover som hon ska<3 Vi hann med en sväng på stan oxå, fixade lite grejor och fick ut och få lite frisk luft. Vi träffade på Johan och Ulli och fick visa lilla tösen! Deras lilla Ebba som nyss var så liten blev hux plötsligt så stor när man jämför med Saga! Och det skiljer ändå bara ett år, men det är väl som alla säger; "Ta till vara på denna tid, för det går såååå fort;)"
 Även om det är varmt ute nu så känns det att hösten är kommen. Jag tycker det var inte så längesedan vi var i Kiaby och badade i sjön där! Men tiden flyger verkligen iväg nu, även om det inte var så längesedan jag klagade över att dagarna gick sakta... =)
Eftersom mor fyllde år idag ( <3 ) så var dom ute och åt på BBQ, sen var det jag och baby som bjöd på kaffe och kaka efteråt, mysigt! Nu ska Elin åka till öl festival i en vecka! (Eller Oktoberfest hette det nog;) Spännande, det ska bli kul att höra om det när hon kommer hem igen!

Nu sitter vi iaf vid datorn och har kvälls stund, det är mysigt=) Imårn har vi absolut inget planerat, löradgsmys? Kanske en film, det känns som att det var längesedan nu!
Kärlek / L

torsdag 23 september 2010

IKEA

Idag var det roadtrip som gällde för hela slanten;) Jag var dock en aningens trött för fröken bäbis vaknade väldigt tidigt och hade inga planer på att somna om<3
Första turen i bil är avklarad, och det gick ju som en dans! Hem till gammelmormor&morfar som var super glad att vi hade bestämt oss för att komma och hälsa på dom! Kaffe, frallor och pålägg var uppdukat och väntade. Båda två fick gosa med lill tösen, och hon var så snäll så.
Efter två timmars mys där så åkte vi vidare till Kyllingaröd där morsan (ja, då blir ju hon mormor nu...?haha=) väntade, och vi skulle byta bil för att vårt inköp på IKEA skulle få plats!

Saga sov hela vägen dit, var vaken en stund i varuhuset, sov sen hela vägen hem, duktig säger jag.
Baby hittade en jättefin byrå, som vi egentligen inte hade tänkt, men det var mycket finare, och det var special erbjudande på just den! En sophink och 6 glas, sen var vi färdiga, snabbt ska det gå;) Skön känsla att var på IKEA och ändå känna att det inte finns ngt där vi behöver, vi har allt! (Ja, inte allt såklart, men allt vi behöver!)
Kollade lite på barnrum, och är ruskigt överens om att ett rosa prinsessrum...ska hon INTE ha... ;)

Jag hade tänkt mig en promenad när jag kom hem, men ikke. Jag erkänner, det tar på krafterna att ha en ny bäbis som man ska ta hand om, och jag var trött efter en utflyktsdag, och skyller på att jag fortf är lite mör efter förlossningen. Längtar efter att energin ska komma tillbaka!Baby däremot gav sig ut på en mils löptur!
Jag stannade hemma med Saga, där jag fick lära mig en massa. Hur man hanterar att bli nerkissad och nerspydd samtidigt som man ska trösta ledsen bäbis;) Haha, nej, men allt hon gör är ju gulligt för tusan, och det är fortf hur mysigt som helst att vara hennes mamma<3

Chill på soffan, och jag däckade efter idol, och nu vaknade jag av att fröken bäbis var hungrig, så upp och hoppa! Ett jobb som aldrig tar slut, men lönen är bättre än ngt annan<3
Jag lovade egentligen mig själv att det inte skulle bli någon bäbis blogg här, men det är svårt att få med ngt annat när det är hon som upptar hela ens tankeversmhet just nu, så så får det bli;)

onsdag 22 september 2010

Såhär poppis!


Såhär poppis är vår lilla guldklimp! Fint tycker jag, att hon redan fått egna presenter <3

Idag så kändes det faktiskt inte som att vi firade födelsedag här hemma. Känns som att babys födelsedag kom i skymundan nu när det varit så mycket annat (bäbis;) ist.
Men vi drack morgonkaffe i sängen, tog det lugnt, sen var det tvätt/handla/försäkringskassan och sånt göra för babys del. Jag var hemma och tog hand om lillan<3
Och morbror Jokke kom på besök, och sen kom moster Elin, och sen kom morfar och bytte av;) Som sagt, poppis! =)


Efter en hel dag med gos, så var det födelsedagsfirande som stod på listan. Så jag smög ner till fantasi och hämtade lite grejor som jag beställt!
Sen var det fest med smörgåstårta och prinsesstårta till min älskade kille som fyller år! Tänk vad bra man kan ha det, att jag får vara såhär lycklig?!



Imårn så ska vi iväg på vår första lilla utflykt som familj och det ska bli skoj! Nu var det längesedan jag lämnade Kristianstad (eller lägenheten för den delen!!=)
Så först så ska vi till mormor och morfar, sen en trip till IKEA där det ska inhandlas en välbehövlig möbel till Saga. Malmö elr Älmhult? Vi får väl se;)

Kärlek /L

Träna!

Åååååh, jag vill oxå ut och springa!
Jag blir så sugen när baby drar på sig sin fina löpartröja, schysta lurar och grymma skor, och så springer han en MIL! Sådär bara! Jag vill oxå!!
Doktorn sa att jag skulle vänta lite, några veckor iaf, innan jag fick sätta igång med träneriet;)
När jag åkte in till CSK och skulle föda barn så vägde jag 89,6 kg! (I know)
Och nu bara går jag ner i vikt utan at direkt göra något, änsålänge iaf;)
Så nu står vågen på 79 kg, och jag längtar efter att få pressa ner den siffran.
Jag kommer att hålla er uppdaterade här på bloggen ang. det så att jag inte "kommer undan";)

Nu så ska jag och baby kolla på nån film på datorn i vanlig ordning. Saga sover sött och en viss herr golstrand fyller ju år idag!! 22/9-10, så idag ska vi vara extra snälla och rara mot baby <3

Sov så gott!

tisdag 21 september 2010

Mamma Mia=)

Tack för alla fina kommentarer<3 Jag blir så glad att ni fortsätter läsa min blogg;)
Och tack alla släktingar och vänner för fina presenter till fröken bäbis, vad snabba ni var <3 <3

Nu har vi börjar falla in lite i vardagslivet och försöker smaka på hur det känns. Men vi kan ju fortfarande inte sluta stirra på lilla livet och glömma bort tiden som flyger iväg! =)
Hon sover så gott, men just vid 5 tiden idag så ville hon vakna! Och vad gör man inte!
Vi fick hembesök av BVC igår, och hon mätte och vägde, och det såg så bra ut. Schysst att dom kommer hem till en så första gången.
Hanna var här idag med härlig frukost och träffade fröken bäbis! Så vi pratade barnafödsel hela morgonen lång! Och sen var det jag och baby som fixade lite ärende på stan. Papper som ska skickas, helt plötsligt står det "underskrift; vårdnadshavare", och då menar dom mig! Tufft... ;) Vi handlade en bok till Saga (min allra första bok) där man ska skriva in lite grejer om henne och sätta in foto och sånt!
Pyssel som pappa baby (?Alec får jag väl börja säga nu så det inte sker missförstånd;)
är väldigt duktig på. En sväng inom moster Elin på fantasi och sen hem.
Melle och hennes mamma kom på en kopp kaffe och bäbis-kel<3 Tänk så poppis lilla Saga är! Det är mysigt tycker jag!

Helt plötsligt när jag sitter här vid datorn och Saga sover, att ögonen börjar gå i kors. Jag är nog trött, men vem vill sova när fröken bäbis och herr baby är mycket roligare att vara med när man är vaken!
Nej, bloggen blir nog allt lite diffus innan jag landat ifrån mitt "bäbis-rus", men det är ju så det ska vara!

Nu är det middag som gäller, och halv 8 hos mig! Precis som back in the day!
Kärlek //L

p.s jag lägger snart upp lite bilder!

måndag 20 september 2010

Såhär gick det till!

Först så började det med att jag fick förvärkar på natten mån/tis. Och eftersom jag tyckte dom höll i sig ganska bra så åkte jag in till CSK på tisdagen. Där fick jag höra att allt var bra med fröken bäbis och att det var förvärkar jag hade. "Du kan föda inatt eller om en vecka" hette det. Jisses, ska man verkligen behöva stå ut med detta såhär länge.. Jaja, jag vill ju inte vara den som börjar pipa redan.
Det ökade dock, men jag fattade inte detta med hur man klockade värkar och kände mig allmänt kass. Alec tyckte jag skulle vila, men när jag fick värkar var 4:e minut så gick det ju inte att somna! Hela natten tis/ons flöt på utan en blund.
Jag ringde igen till CSK på natten och dom sa att jag skulle komma in kl 11 på onsdag
Så då kom baby hem och hämtade mig och körde mig dit, sen skulle jag ringa när han skulle hämta mig. Men icke=)

Efter undersökningen så sa snälla sjuksystern att jag var redo för att skrivas in! 3 cm och regelbundna värkar, och tydligen så hade vattnet gått oxå. Jag blev såååå lycklig att jag slapp åka hem igen<3 <3

Jag installerades i ett jätte fint rum, med allt man kunde tänkas behövas, tog en dusch, fick lite mat, fick en nål i handen, och dom mätte och grejade. 11:15 var klockan. Jag ringde baby sen och sa att han inte behövde hämta mig, för det var dags att fixa fram bäbis. Han for ifrån jobbet, hem, fixade och grejade, och var på CSK vid 13 tiden med BB-väska och kärlek<3

Sen hur allt flöt på är jag inte riktigt säker på? Men allt gick väldigt snabbt. Från 3 cm till 4, till 6 till 8 till 10! Värkarna tog i som tusan, och lustgasen åkte fram.
Baby satt bredvid mig hela tiden, tror inte ens att han var på toaletten. Jag höll han i handen, han höll masken över min mun när det behövdes och jag försökte bara stå ut.
Till sist gick det inte, och då sa barnmorskan att hon skulle ordna en spinal bedövning till mig. TACK!
Hade jag inte haft Alec vid min sida hade det aldrig gått, han var min trygga borg och stött pelare och gav mig krafter jag inte visste jag hade.
När bedövningen satt in så fick jag "vila". Det var skönt för man blir verkligen helt utmattad! Sen blev det en paus där innan krystvärkarna skulle sätta igång.

Denna delen var jag lite mer beredd på, för den hade jag lättare kunnat visualisera hur det skulle gå till. Tror det var typ 5-6 krystvärkar, sen var hon ute!
Och när hon kom upp och låg på magen, det går inte att beskriva, det gick inte att fatta. Är det hon som legat i min mage, är det vår dotter, det är ju en liten människa för tusan!! Haha... Kärlek i allra högsta grad! Killen jag älskar mest, och en liten bäbis som är vår som är helt perfekt!

Baby tog hand om henne medans jag åkte iväg och blev tillfixad, och efter nån timme så var jag tillbaka på rummet och då firade vi med fina mackor, kaffe och Sverige flaggan. Vår lilla familj!! <3 <3
Två nätter fick jag sova där, och det var väl bra det. Baby var där varje dag med oss ifrån tidig morgon till sena kväll<3 När vi väl fick komma hem så kändes det underbart!
Nystädad lägenhet, blommor till mig och Saga stod i hallen och allt var ordnat!<3

Nu är hon vår, och hennes brorsor kom samma dag som vi kom hem! Dom är lika tokiga i henne som vi är, och det är så fint att se dom tillsammans<3 Tänk att hon har två så kärleksfulla brödrar som alltid kommer finnas där för henne, hon kommer vara deras lilla guldklimp för resten av livet, det är stort.

Så nu har hon träffat mormor&morfar, moster, kusiner och faster, gudmor Carro, Lillen och johanna<3
Tacka för att vi bor i Sverige säger jag, här får vi drygt 2 veckor tillsammans, jag baby och Saga när vi bara kan rå om varann och mysa i lugn och ro. Så är det inte i alla länder;)

Nu ska jag iaf bli bättre på att uppdatera igen, även om det är svårt, för man kan ju ligga och glo på det lilla livet i evigheter utan att tröttna..<3 <3

Jag har en egen familj...coolt<3 /L

söndag 19 september 2010

Jag är mamma!

Det låter helt sjukt konstigt att säga fortf, jag vänjer mig inte! Livet har bara fått en helt ny mening. Jag menar, jag är ju fortfarande jag, och jag gillar samma saker som innan och så, men den stora skillnaden är att det finns en ny liten människa på denna jord som jag älskar mer än allt annat!
Och hon är en förlängning av mig själv och killen som jag älskar mest, helt sjukt ofattbart stort. Hon är perfekt, min lilla dotter!
Jag har svävat på rosa moln, och gör det fortf, och har inte ens haft ro att sitta ner vid dator och skriva, men jag vill ju för allt i världen inte glömma bort min blogg! Ha, så ikväll när hon nanar så återkommer jag med inlägget om hennes ankomst <3
Tack för att ni väntar på mig ;)

tisdag 14 september 2010

Värktimer!



Hur coolt är inte detta?? ;) Jag menar; om man läser här på internet så är folk väldigt diffusa med hur allt börjar, när det är dags att ringa BB osv. Här kan man bara ladda ner en app och så fixar den statistik, hur lätt som helst!
Jag gillar teknik;)

Kärlek/L

måndag 13 september 2010

Ny vecka !

Imårse när baby skulle till jobbet så vräkte regnet ner! Shit, tur att han hade bilen hemma, man kunde ju tro att det var gubben själv där uppe som grät floder!
Jag somnade om såklart (jag menar, vad gör man 05:45 på morgonen?? )!! Nä, jag spar aktiviteterna tills när jag ska va vaken, typ under dagen när tid ska fördrivas.
För det känns lite så nu, alla väntar vi spänt på lillan nu, så mitt liv har liksom hamnat på "HOLD" lite sådär. Som att man inte kan komma back on track förrän hon är ute!
Men vi hittar ju ändå på saker trots att vi gått över tiden, för man kan ju inte bara sitta hemma och häcka!
Det var som farsan sa "nästa gång vi ses så har du väl ingen mage kvar" ! Haha, det kan dröja över en vecka till, och då har jag nog börjat saknat honom innan dess!

Anyway, humöret går upp och ner och jag försöker bara hänga med och inte ta mig själv så allt för stort allvar. Tur att baby finns här och håller mig i balans. Men idag trodde jag att han hade fastnat i en maskin och avlidit på sitt jobb bara för att han jobbade över en timme och batteriet på hans mobil var slut... *pinsamt* Tack för att du står ut med mig <3



Nu har jag iaf tagit ett sköööönt bad, och musik för inre harmoni ljuder i högtalarna, i like! Nu är det snart dags för middag! Ska bara sträcka mig på sängen lite först;)

söndag 12 september 2010

Mysiga Söndag!

Idag så sov jag läääääänge! Jag slog inte upp ögonen förrän klockan var säkert 11:30! Var bara uppe på toaletten en gång oxå, inte illa det;)
Baby hade kaffe klart, så det blev frukost i sängen, kollade på efterlyst och bara njöt av att det var slappe Söndag<3
Sen tyckte baby att vi skulle ut och rasta mig, och det hade han alldeles rätt i, en liten promenad är alltid uppskattat;) Först så installerade vi (läs:Alec =) bilbarnstolen så att den är på plats om damen behagar sig att dyka upp nån gång snart, sen spatserade vi vidare, till T-parken.



Jag behövde lite vilopaus så vi satt och filosoferade lite;)




Jag och Saga spanade in bron till nya Naturum! Härligt att solen fortf värmer <3



Baby kastade macka<3

En sväng inom Domus, en glass som var god som godis, sen var vi på väg hem igen:)
Men vi har ändå varit ute i 2 timmar? Tiden har bara sprungit iväg igen! Men inte mig emot i och för sig;)

Nu får vi se vad kvällen bjuder på!

lördag 11 september 2010

Lördag!

Idag så fortsatte vi med vårt uppdrag att hitta en bil som vi båda tycker om. Men jag måste säga att det inte är så lätt. Det är ngt man gillar med en bil, men då är det ngt annat som faller bort som den andra hade fast än att den saknade... Ja, tur att vi inte har ngn brådska med det! WW dom firade att en bil fyllde år, så dom bjöd minsann på champagne (alkoholfri=) och kakor, gottis!
Vi körde ut en sväng på elgiganten oxå, och där hittade jag en hushållsmaskin!! Den var nedsatt till ett bra pris (gissa vada Carro;) och jag var bara tvungen att ha den, och där fanns bara EN kvar, det var liksom givet!
Så när vi kom hem så var det jag som satte igång och testade den och baby som begav sig ut på en joggingtur!



Först blev det en äppelkaka, eftersom det är <3 favorit;)

Och efter det så smällde jag på med lite småfranska oxå! Det är ju så gott!

Sen lagade jag middag medan baby fixade tvätten, och rätt som det var så hade det gått 3 timmar! Var tog den tiden vägen liksom!!=)
Mie skickade sms att det fanns fribiljetter till Fight Night på Fantasi, och jag ringde ner till Elin och bad henne ta med sig själv och tre biljetter, sem var det vi som cyklade bort och kollade på killar (och tjejer!) som slogs=)


Det var roligt! Men det var "för-matcherna" som var bäst! Dom stora matcherna som alla väntade på var ganska lama. Men hux plötsligt så hade 4 timmar försvunnit där oxå. Tack för mysigt sällskap fina syster och sambo<3


Fighter no.1 =)


Men ingen bäbis idag heller då alltså, men som sagt, vi försöker fördriva tiden bäst vi kan ändå! Så nu blir det äppelkaka och mys med finaste Alec, me and you, just us two<3

fredag 10 september 2010

Fredag

En snabb sväng på stan, hämtade ut våra paket, kollade liiite i affärer. Pappi hittade ju ett par skor som jag blev så kär i, så jag var och kollade på dom. Det fanns bara ETT par kvar i storlek 41 i alla deras butiker! Men jag kunde ju inte gärna köpa dom, för jag kunde ju inte ens testa dom med mina uppsvullna fötter.. Grr, hoppas dom finns kvar sen när mina fötter återgått till normal storlek.
När vi kom hem så hittade vi ett erbjudande som vi fått i posten ifrån Sibylla. Där äter vi typ aldrig, men två meal för priset av ett var ju inte fel. Och riktigt goda burgare var det faktiskt oxå!


Här är bilen som vi suktar efter... Och min Pippi kofta som är super skön och jag älskar den redan!!


Baby fick testa på att köra automatare=) Vi får väl se vad det blir för bil till slut.


Nu har jag tagit en powernap på soffan, baby har sprungit, och nu är det dags för glass och idol! Fortsätt hålla tummarna för oss att det ska bli bäbis snart <3

+ 1 dag..

Haha, svårt att komma på ett annat ämne som ska hamna i fokus nu i bloggen än just lilla livet. Ha! Men jag ska försöka!
Idag så är baby ledig, och som vanligt så vaknade vi för tidigt, och kunde inte somna om, så han satt på en film och jag satt på te ;)
Så det blev morgon chill i sängen med muffins och te!!
Nu börjar dagen iaf dra igång, så det borde vi oxå göra. Vi ska sticka ner på stan för att hämta ut lite paket på posten, i liiiiiike! Min Pippi kofta har kommit!
Sen lutar det åt att sticka till bilfirman och testköra bilen som vi blivit lite förälskade i...

Vad kan denna dagen mer erbjuda? Nja, i och med att vädret inte är det bästa så är det möjligt att det bli lite film dag, mysmiddag och allmänt ta det lugnt, Idol och sånt på tv ju! Men helst av allt så vet vi ju vad vi vill ska hända.. mohahahahaha!

Ha en supermys Fredag!
/L

torsdag 9 september 2010

Voila!





D-day!

Men det var ingen bäbis som brydde sig om att det var BF idag ;) Men det börjar kännas ganska lugnt ändå, det känns som att hela min kropp och hjärna har ställt in sig på att det nog inte kommer bli nån bäbis alls. Haha, det låter kanske lite konstigt, men det är lättare att tänka så ist för att gå och vänta hela tiden.
Annars så kan man förklara det som att det känns som att man vunnit en miljon på lotto, men man har inte fått pengarna än, och när man frågar när man ska få dom så är det ingen som vet eller har ngt svar till dig. Ngt sånt känns det! =)
Vi var iaf nere och mätte och lyssna på hennes hjärta och allt såg bra ut, barnmorskan gissade att hon skulle komma efter helgen.. Kul att alla är så engagerade i lillan! Alla har bra koll på att det var idag som hon skulle kommit<3

När baby stuckit till jobbet så tog jag en powernap, och sen kl 16 så var det jag som mötte upp Melle och tog en fika på stan. Myyyyys! Alltid så kul att träffa henne, och vi har alltid massor att prata om <3

Jag köpte med mig lite mjölk hem, käkade middag, och efter Elin hade stängt så kom hon inom och kollade på tv och chillade lite. Fröken bäbis i magen hade värsta passet i magen, så jag passade på att säga till Elin så hon fick känna, ballt!
Chilla är typ vad jag är bäst på att göra nu;) Så nu har hux plötsligt denna dagen oxå bara flugit förbi!
Men imårn så är baby ledig!! Och sen Lördag oxå, så nu är han bara min i tre hela dagar!! <3 <3

Men nu så slängde jag ihop lite muffins innan jag ska hoppa i duschen, så luktar det nybakt och gott när baby kommer hem<3
Mums!! =)

(och eftersom min iPhone är skit, så blir det inga bilder ifrån idag heller! jag är faktiskt INTE så nöjd med min iPhone...)

onsdag 8 september 2010

En dag på lanned...=)

Jodåsåatt, jag och Elin, Emma och Mie begav oss ut till degeberga där vi först stannade till på Ekströms café för att smaka lite kakskalk, Katta stod nämligen och bakade Margaretas kolakakor! Jag körde på samma som Mie och kylde ner det med en hallonsoda, som jag glömt bort hur gott det är!
Sen var det dags för ett litet besök på Pappis jobb för att mysa lite med kyllingarna som kommit och fötts samma dag<3






Emma var lite rädd i början, men det gav med sig<3 Dom är ju så söta!
När resten av gänget körde tillbaka till degeberga så hoppade jag av hos mor och far i kyllingaröd för att spendera resten av dagen/kvällen där.
Upp och satte mig i deras supersköna fåtölj och kollade lite på tv. Sen kom Pappi och vi började laga lite mat, pasta och falukorv! Snabbt och lätt=)
Mor var färdig på jobb och ville bli hämtad, och rätt som det var så anslöt oxå storebror som var hungrig och sällskapsjuk <3
Så middag, kaffe och tragg hemma i kyllingaröd fick klockan att springa iväg snabbt! Så nu tog jag sista bussen hem och väntar nu på att min älskling ska komma hem <3
Dagarna går...och snart är det dags att heta att jag gått över tiden, men vi får väl se...

Ang. filmen så återkommer jag med vad jag tycker om uppföljarna, men Makke, jag kan gissa att det bli sämre och sämre, uppföljare är ngt man sällan lyckas med..!=)

Dagen tips:
"Skapa positiva relationer. Ett stödjande socialt nätverk med familj och vänner betyder oerhört mycket för en god hälsa och ett långt liv. Att ha någon att prata med, att känna närhet och att man betyder något för någon - det är det som har den största betydelsen i livet"

1 dag kvar...

...om man ska tro på BF datum iaf! Men det gör jag nog inte... Haha, tänk att i denna moderna värld så finns det ännu inte ett sätt att räkna ut EXAKT när bäbisar ska komma. Det tycker jag i och för sig är lite fint, det får förbli ett mysterium <3

Nu så ska jag sätta på en film som jag velat se länge som jag inte fick se när jag var liten! Men nu är jag stor och bestämmer själv.. mohahahaha!

Lika bra att titta på den nu när det är ljust ute, annars finns det nog en liten risk att jag hade blivit mörkrädd... *tönt*

Pippikoftan ifrån bubbleroom är nu beställd! Baby tyckte att jag visst kunde unna mig det när jag så gärna ville ha den och den var så billig! Jag försöker bota bort impulsköp, men jag får försvara det med att jag velat ha en sån så länge, så då är det inget impulsköp egentligen;)!

15:30 är det jag och syrran som åker till Degeberga! Det var längesedan jag rörde mig mer än 3km radie ifrån Kristianstad nu, så det kommer ju kännas som en riktigt utflykt! Mysigt att träffa Mammi och Pappi<3

Tänkte avsluta varje blogginlägg nu med en tanke och kropp och själ ett tag framöver:


"Hälsa är något man bygger upp och vårdar - precis som en kärleksrelation. Det är genom levnadsval och livsstil vi skapar vår hälsa och vårt välbefinnande Ge dig själv chansen att må bättre! Du kan själv stärka din självläkande förmåga och ditt välmående genom att göra bra val. Det är aldrig för sent att ändra sin livsstil. Du kan även välja dina känslor och tankebanor och därmed skapa mer lycka och glädje i livet,lite tips och råd i varje inlägg tänkte jag.. <3"

tisdag 7 september 2010

Hemmadag


När baby stack till jobbet så började jag med att verkligen rota genom alla mina lådor, pärmar och dylikt med uppdrag att slänga så mycket som möjligt och göra plats för nytt jävlamög;) Och jag lyckades få ihop en hel sopsäck med bara massa grejor som jag sparat på. Har en byrå låda i hallen som är för mig; "var ska jag göra av den här grejen som jag inte vet om jag vill ha eller ska spara, hm, slänger det i min byrålåda..hrrmmm"
Så nu har jag gott om plats! Ja, varför inte fortsätta att pyssla lite, så det gjorde jag. Försökte mig på att putsa fönsterna, men jag fick ngt slags svindel när jag ställde mig på stolen, så jag tar babys råd och väntar med det.. Det finns annan marktjänst att utföra;)
En powernap på soffan satt fint! Har spelat en hel radda mp3 lista på ps3:an hela dagen, och det är alltid roligt att lyssna på "gamla" mixlistor för att se vad man egentligen lyssna på för musik!

Jag slängde ihop min första äppelpaj för att överaska baby när han kommer hem ifrån jobbet ikväll! Den ser riktigt smaskens ut!!


Hoppas han blir glaaaaaaaaad <3 <3 Har spelat in Idol oxå så det ska vi titta på när han kommer hem! Och det blev som jag trodde idag, absolut ingen bäbis känning. Hon har ju hittat tillbaka till sitt lilla krypin vid min vänstra lunga känns det som.. Haha, busunge säger jag!

Kärlek/L

Carina: Vad roligt att du hittat min blogg och gillar den! Tänk vad världen e liten, killar på samma jobb, och samma släktingar oxå! Hanna är ju min kusin, på Alfs sida då förstås;) Och du har oxå en knodd i magen, myyyys, grattis!
Jag har hittat den på bubbleroom nu och är sjukt sugen på att beställa den, trots att jag inte riktigt har råd...grrr! Tack för tipset <3

Vad ska jag göra idag?

God morgon! En bra natt, eftersom jag var igång igår så var jag så trött så att jag fick sova hela natten lång<3 <3
Så vad ska jag då hitta på idag för att åstadkomma samma sak? Hm... det ser inte ut som att det ska bli en lika fin dag idag som igår, molnigt är det iaf.

Igår hittade jag en kofta på MissVickis blogg, och jag vill HAAAAA den, i looove it! Men tydligen så ska den vara slutsåld, typiskt... Jag är i vanliga fall ingen "koftmänniska", men vem kan säga nej till denna?


Nu så ska jag sätta mig i sängen och dricka morgonkaffe med baby<3
Och idag blir det nog inte heller ngn bäbis, igår kändes det ändå som att hon var lite på G, men idag så har hon nog krupit upp i bröstkorgen igen...Grrrrr! Haha, men hon gör ju som hon vill så länge hon är inne i magen iaf, sen blir det andra bullar;)

Vad ska ni göra idag?
/L

måndag 6 september 2010

En dag på stan!

En tidigt morgon för sova är inte det lättaste! Men det gör inget=) Jag och baby fick ju då en lång morgon tillsammans innan han skulle iväg till jobbet<3
För mig blev det en sväng på stan, och på Hannas inrådan så begav jag mig till hälso kost affären och köpte te, hoppas det hjälper!!<3 =)

Jag var egentligen på jakt efter en overall till fröken bäbis, men på alla ställen i hela stan så fanns det bara babyrosa, elr babyblå, och det ville jag inte ha...
Men jag var allra sist inne en sväng på name it, och där hittade jag en grå som såg lite tuff ut, täckjacks material, fodrad och den verkade super skön, så jag slog till, hoppas hon blir nöjd;)


Och efter att ha sprungit (läs: gått väldigt sakta;) på stan ett par timmar så var det dags att göra ett stop på stans bästa fik, Fantasi såklart! Där fanns Sara och Elin<3

Så jag tog en vilopaus där, och fick höra lite om Sthlm, kuuuuul!
Elin undrade om hon skulle komma inom en sväng efter jobbet, men jag sa att ärligt talat så hoppas jag att jag somnar på soffan, är inte världens bästa sällskap just nu.. Haha.. Vi bestämde att vi skulle åka ut till Deget imårn ist och träffa storebror en sväng ist! <3

Tack för mysigt sällskap fina syster yster<3 Nu är det jag som slänger mig på soffan och slår på en film och dricker hallonbladste!
Massa kärlek ifrån /L

söndag 5 september 2010

Söndagsmys!

Vi körde på i gamla vanliga banor som vi skippat ett tag nu. Pizza ifrån Costellos, och idag var dom riktigt goda!!


Amazing Race och sen Sporten, jag gillar verkligen Söndagsmys<3 Baby bäddade ner mig i soffan och fixade en film och gottis jordgubbste!! Så jag blev ordentligt ompysslad=)
Vi kollade på en film som heter "Prinsessa", en svensk film som handlar om en tjej som är lite kraftig och drömmer om att bli skådespelerska, och ja, det går inte att förklara varför den är så bra, ni måste helt enkelt se den själv! Vi sätter ett stort GILLAR på den iaf<3


Kärlek:
Jag måste bara dela med mig av en tanke, en kärleksgest i all vardaglighet, men jag brukar tänka på det ibland när man ser filmer där killen kommer med blommor och stora ord och det är meningen att man ska tänka, wow vilken drömprins, att det är ibland små saker som är så otroligt fina.
I vintras så hade jag vinterkräk sjukan (inte jätteromantiskt, men det kommer) Jag fick isolera mig i killarnas rum för att inte dom och Alec skulle bli smittade, jag låg där inne och kräktes, hade frossa, grät och hade ont i ett dygn.. Ngt av det värsta jag varit med om! Just att man var helt ensam och outkast oxå.. Dom höll händerna för munnen varje gång jag gick förbi för att dom var rädda att bli smittade!
Dagen efter så låg jag på madrassen på golvet och försökte sova trots att det värkte i hela kroppen och jag hade frossa, killarna kollade på film i tv rummet och skrattade och jag kände mig så ensam och sjuk. Så blundar jag och försöker försvinna bort i sömn, och just då, hör jag några steg mot rummet där jag är, känner baby som kryper ner bakom mig och lägger armarna om mig och ger mig en puss i nacken och stannar hos mig, med risk för att bli lika sjuk själv. Jag blir så varm (utöver febern) i hela kroppen och somnar som ett barn i en trygg famn. Det är för mig, den finaste form av kärlek<3



Gonatt