fredag 22 juli 2011

Färdiga snart!

Jodå, plan utesäck är färdigt! Det är alltid småsaker som Alec kommer på ska läggas till och byta plats och så, men nu känns det som att allt är på sin plats. Lite ombytta roller i vårt förhållande, han har mer öga för sånt än vad jag har!
När jag var yngre så möblerade jag typ alltid om mitt rum, det var ngt av det roligaste jag visste, men det gör jag aldrig längre. Mest egentligen för att jag trivs med sakerna på sin plats som dom står och det skulle ju va dumt å flytta på dom för flyttandets skull, haha.

Idag så kom mor hit och hämtade mig vid 10:30 tiden så körde vi in till stan för lite mamma/dotter tid. Vi gick en sväng på stadium och kollade där, sen gick vi till trendie och fikade! Det är faktiskt ett ganska bra ställe, där finns fika, glass, varma mackor, lunch, junkfood, sallad, bak potatis. Ja, allt för alla liksom! Vi fick en skön pratstund tillsammans och det är inte ofta vi umgås på tu man hand<3

Sen körde vi hem och mötte upp Hanna som skulle göra första besöket i Hammar. Och hon hade Vide med sig såklart! Det var så kul att se Saga leka tillsammans med honom, hon är väldigt intresserad av äldre barn, kollar på hur dom leker och vill gärna härmas;)









Mysigt tt träffa Hanna då vi inte tar tid att ses så ofta. Inte för att man får så mycket uppdatering när man måste ha koll på två bus ungar, men vi får ta en tjej dejt på tu man hand nån gång oxå! <3

När dom kört hem så tog jag ett bad, skönt. Sen var det lillas tur, och sväng till affären och sen lite chill i trädgården!




Tänk att där sitter hon och leker i trädgården, tycker inte set var så längesedan hon låg i magen och vi längtade efter henne<3



Ja, vad är de dom brukar säga : "Tiden går så fort;)"

Nej, nu ska jag läsa bokl, baby och killarna sitter nere å kollar film, Arthur hette den, men jag tror inte det är min typ av film, jag gillar min bok;)

torsdag 21 juli 2011

Utemat

Det blev en inne dag iaf;) jag var ute och gick en sväng med Saga, sen när vi kom tillbaka så somnade hon och jag satte mig ner och läste min bok. Jag känner mig helt besatt, men varje ledig stund ger mig en chans att läsa i de mest fångande böckerna jag läst, och jag missar inga chanser;)
Alec har var ju ute och sprang, men när deg hade gått två timmar och han fortfarande inte kommit hem så började jag bli liiiiite smått orolig!
Men han dök upp till slut, och det visade sig att han hade sprungit ett halvmara! 2,1 km på 1 timme och 43 minuter, han är ju som sagt inte redig någonstans!

Detta fick vi ju fira!;) vi lämnade Saga hos moster i stan och så bjöd jag honom på mongolisk buffé på rosegarden, riktigt gott faktiskt! Vi testade sushi oxå, men det kommer nog aldrig bli min grej.. Alec tog nån grön sörja till som var så starkt så man typ dog. Nej, buffén var underbar, man tog råa grönsaker och rått kött och så gick man fram till några kockar som tillagade maten framför dig, supernice!




Pga av att vi fick in fel dricka och att servitören glömde bort min soja som jag bad om, och att han tog fel betalt så lyckades Alec till med att få ett tillgodo kvitto med två efterrätter och kaffe;)

Tillbaka till Elin och hämtade Lillan<3 en snabbis till Maxi, och man kan visst inte lämna Lillan för länge ensam bland sötsaker...





Haha;)

Nu ska jag brygga lite kaffe å göra vad...haha, just det LÄSA!
Imårn så kommer mor in till stan och hälsar på, och på eftermiddagen så kommer Hanna och besöker oss här i Hammar!<3

Jodå de regnar lite lagom




Men vi myser inne, käkar lite lunch. Saga gillar att peka på det hon vill ha, får hon inte det så blir hon arg, haha, då får man vara bestämd!




Nu sitter vi och leker i vardagsrummet, jag menar, vad hittar man på när det regnar ute?!

onsdag 20 juli 2011

Semesterbilder!

Bada i sjöar är populärt<3

Saga busar med brorsorna;)

Och det kan man lätt bli trött av..!

Vi var ju såklart inne och gick en sväng på K-stad dagarna!

Denna lilla damen ville helst gå själv!

Premiärgrill kväll på nya uteplatsen!

Gissa vem som helst stal all uppmärksamhet... <3

Vilket skomärke som gäller är ju ganska tydligt!

Melle å Saga i Kiaby
Det är så skönt att bara vara ledig och hitta på vad man vill när man vill! Fantasi gänget kom hit och grillade och körde husesyn, dom gav oss två spel som vi såklart testade direkt! Tack för mysig kväll!
Melle var här igår, så stack vi och badade och solade lite, det var längesedan vi sågs, men det är alltid lika kul att uppdatera om varann och det blev ett par timmar där<3

Sen igårkväll så lämnade jag Alec hos en gamal kompis till honom, dom skulle ses efter att inte setts på 20 år (!!)! Haha, så stack jag, Elin, Mor å Far till Kiviks marknad!
Först tigger jag av morfar..

Sen går jag ladet runt...

Och sen av moster;)


Man glömmer alltid bort varje år att man oftast inte hittar ngt, köper typ strumpor ibland när det behövs. Nej, det mysigaste var att sätta sig vid havet, käka langos och lyssna på indianerna som spelade musik, härlig sommarkväll<3
 När jag kom hem igen så läste jag ut boken, så braa!! Nu har jag börjar på Mammutjägarna som är del 3;)

Och visst kan man träna fast man har bebbi, haha, en snabb cykeltur uppskattas både av mamma och barn<3 

Idag så har jag och baby en slö dag, så skönt! När vi vaknade så stack vi in till stan och fixade ett par ärende. Jag valde bl a ut två nya glasögon som jag ska ha, men nya glas, nya styrkor.. suck.
Ett par sköna, mindre snygga till tv tittande, och ett par kanske inte lika sköna, men snygga som jag kan ha ute bland folk, jag gillar dehära ta två betala för en ;)
Nu har vi sovit middag, ska baka en rabarber paj, laga middag, och sen fortsätter vi i samma anda, semester med andra ord;)

måndag 18 juli 2011

Mys f.m hos faster<3

Kaffe och tända ljus i vårt persienn mörka sovrum, underbara morgon och uderbara sambo<3
Jag vaknade och piggnade till tack vare kaffet och var redo för dagen;)
Jag och Saga hade bestämt med min faster att jag skulle komma och hälsa på! Mysigt! Så kl 11 var vi framme i Tollarp och då hade hon dukat upp mysigt med filt och leksaker och fika!



Saga var mer än nöjd och hon busade medan vi snacka skit och drack kaffe;) men min faster är väldigt barnslig och kunde inte hålla sig ifrån att med jämna mellanrum busa rundor med lillan;)




Bollen var väldigt uppskattad då Saga precis lärt sig att spark iväg bollen, haha ser så sött ut när hon går efter den, sparkar iväg den, och efter den igen;)

Jag fick låna alla böckern som finns kvar i Grottbjörnens Folk serien, jag ska försöka läsa så mycket jag hinner nu när jag har semester! ;) tur att hon läser så mycket och kan komma med bra boktips! Jag fick tre böcker av en annan serie oxå som hon tyckte jag skulle läsa efteråt, haha, men det lär dröja lite;)

Tre timmar flög iväg fort och nu är jag hemma, Alec handlar och lillan sover. Ikväll kommer ett gäng fantasi flickor och grillar, det ska bli mysigt<3
Hoppas att solen stannar kvar och att det inte börjar regna!

fredag 15 juli 2011

Regn regn och regn

Nog för att jag sa att det är mysigt när det regnar för få kan man mysa inne. Men samtidigt, efter tre dagar så blir man lite trött på det. Jag går omkring i min onepiece här hemma och har lite planer på hittepå saker som jag kan göra i huvudet, men ändå känns det som att jag kommer hamna i läshörnan med min bok..!

Det är konstigt hur kapitel i livet passeras och ändras. Jag funderade lite på det innan, när jag tänkte på Kristianstad dagarna. Jag känner ingen längtan Elr lust att gå ut och festa och göra stan längre som jag gjorde för några år sedan. Det kapitlet är över, men var är jag då, och vad är då nästa steg? När man har ett eget hem, en egen familj, ett jobb, vad är då nästa steg, nästa strävan i livet?! Boken som jag läser handlar ju lite om livets mening och att det mest går ut på att överleva och föröka sig. Vi i dagens Swe har ju inte så svårt att överleva, det är ju bara att öppna kylen och så finns det mat. Men vår överlevnads instinkt kanske känner sig understimulerad då, och det är därför människor ständigt söker nya driv, för att vi lever för enkelt?! Det är sånt som jag kan fundera på ibland;) men iaf, jag måste alltid ha nya mål, ngt att sträva efter!

Ett mål; spara ihop till semester med Alec å Saga, vår första utomlands semester tillsammans<3
Ett till: ta mc kort
Ett till: springa en mil
Ett till: komma in på polis skola..

Det sitter jag och filosoferar över denna regniga dag;) Alec fixar Fortf på ute platsen så vi kan sitta där och gotta oss när solen bestämmer sig för att titta fram. Killarna sitter och tittar på rainman (denna regniga dag, haha)

Saga sover<3 nu ska jag läsa!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 14 juli 2011

Steakhouse

Superbetyg för steakhouse ikväll! Det gick snabbt, vi fick underbart god mat och dricka och vi var hur nöjda som helst! Killarna var lyriska över att man fick äta he mycket man ville, dom brukade inte äta buffé sa Hampe;)




Elin passade ju Saga, så vi passade på att kränga i lugn och ro, även om vissa har svårt att äta långsamt!!;)



Haha;) supermysigt och lyxigt att äta ute tillsammans!
Men i jämförelse med igår så gjorde denna middagen sig super som ett plåster på såren efter en kass service kväll.
Jag var ute och åt med fantasi tjejerna på Olearys och vi hade förbeställt för att slippa vänta. ( vi fick trots förbeställning vänta 1,5 timme på Bar-B-Ko!!) men detta var ju ännu värre, snorkig servitör, ingen som visade till bord, inhyrt rockband som spelade järnet pga av att dom missat att det var fotbolls vm! Arg gäster buade dom av scen, maten kom in, till fel bord, vi blev tillfrågade om vi ville ha den efter att den stått på ett annatbord i 10 minuter, nej tack.!
Hälften av oss fick mat, sen ett tag efter fick resten, typ 1,5 timme för sent.. Jaja, vi ville ha kompensation och vår snorkiga servitör erbjöd 15%. knappast sa Mie. Hon frågade efter chefen och till slut fick vi 50% plus efterätt! Tack för det;)


Men vi var iaf tillsammans för ett actionfyllt äventyr, haha, och vi skrattar ju typ redan åt det;) men aldrig mer dit och äta!

Idag så var far och Alec iväg och köpte grejer till dsoldäcket, jag kommer med bilder så fort det är klart. Baby har hällt på hela dagen<3

Nu så sitter jag i vår läshörna och läser nya boken som jag hämtade ut ifrån bibloteket idag!


Lite kaffe i min goda kaffekopp nu så kan nog en timme flyga iväg hur fort som helst!


Posted using BlogPress from my iPhone

Blogg app på iPhonen!

Sedär, tack vare Carro så kan jag (nog?) nu oxå blogga ifrån mobilen! Det blir mycket lättare att uppdatera då, för det blir liksom inte lika lätt av attman kopplar in kamera och grejer i datorn och bloggar därifrån!
Ang. startskottet! Det gick hur bra som helst! Haha, jag och syrran har ju trissat varann om vem som ska vinna i och med att vi är ganska jämnsnabba, men jag trodde inte att jag skulle ha en chans i och med att jag inte var riktigt kry.
Men, jag startade bakom henne och tog det ganska lugnt i början, när vi sprungit en km så sprang jag fram så jag låg typ 1-2 meter bakom henne, men hon såg inte mig. Så jag lät henne hålla tempot och så följde jag. När det var typ 150 meter kvar (av 5 km) så upptäckte hon mig, jag sprang upp jämn sides, och när vi var framme på upploppet så spurtade jag förbi henne och vann, men EN SEKUND! haha, det var riktigt kul ( för min del;)!
Tiden var inte spec bra, 28:47, men den dög för vinst iaf (oss emellan;)
Alec han kom in på 17:e plats av alla herrar på 5km! Inte illa, slog rekord gjorde han oxå<3 20:16 min, jag fattar inte hur man kan springa så snabbt, mitt mål är att klara 25 ngt nån gång. Men vi får se hur det blir med det!

Nu har jag iaf semester och jag njuter. Av vardags livet, få vara hemma, mysa med familjen, laga mat, bada bäbis, ut å promenera, leka, sticka å bada, kolla på film<3 många såna vardags saker som jag missar när jag jobbar, att bara få ta hand om min lilla dotter. Upp och natta henne igen när hon vaknar på natten utan att behöva känns stress över att jag ska upp och jobba, det får ta den tid det tar liksom. Underbart! Idag så vaknade hon 7:30, så då drack vi kaffe i sängen och slog på tvn, busade med henne och bara chillade. Hon somnade vid 9 igen och det gjorde vi oxå och sov en timme till. Skönt! Nu är far och Alec och köper ngt plank till vårt soldäck här ute som kommit till i dagarna, spännande att se slut resultat!

Jag slänger upp lite bilder ikväll! Då ska Saga till sin moster och vi ska ta killarna till steakhouse på grillbuffe;) så njuter jag av min semester, att bara vara med och vara hemma, regnet gör mig inget<3

Vad gör ni i sommar!?


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 8 juli 2011

Nu bara gör jag det!

Ja, jag har velat springa detta hur länge som helst, och nu tänker jag inte låta lite sjukdom förstöra. Antingen så går det bra, elr så går det inte alls, och då får jag ju bryta. Min rekordtid på 28:08 var ju målet att slå, men det känns ganska långt bort. Jag ska göra ett försök, men inte riskera hälsan, känns det kasst så slutar jag helt enkelt. Så var det med det!
Mot Kristianstad! =)

Hej och Hå!

tisdag 5 juli 2011

sommar

Konserten var skitgrym! Ullevi är ju inte att leka med, och shit vad stort där är! Och Elin var en kämpe som körde både dit och hem<3 Jag hade jobbat 04:45-13, så jag var lite trött i ögneno..Haha!
Dom spelade inte run to the hills, så det ble vi lite besvikna på, men va fan, vi fick ju höra alla dom andra! Tack så mycket för en jätte mysig dag sis! Även om vi blev lite övertrötta när vi blev instängda i parkeringshuset på väg hem, haha.. !

Jag hade feber när jag kom hem, och på lördagen så var jag lite groggy. Men vi skulle till Åhus, och jag ville inte missa en dag med baby å bebbi!


Ett bad hemma sen satt inte fel, shit var det var kvalmigt ute! Jobbade Söndag, och nu har hela veckan sprungit iväg, eller ja, haha, det är ju bara Tisdag, men i min skalle är det redan torsdag! =) Mor och Far var här inne på en snabbvisit igår och hade med sig en liten present till Saga, en jätte söt tunika/klänning och tuffa leggings till det, dom satt så fint på henne!! <3
Idag så slutade jag 13, så vi gjorde det enda rätta, vi körde till havet!!



Annars så har baby dragit igång trädgårdsprojekt här hemma, och det ska bli spännande att se vad som kommer ur det... Mohahahaha!
 
?
Oanade trädgårstalanger... =) Fortsättning följer iaf!

EFtersom han har grejjat där så har jag och Saga myst hela dagen! Badat, lekt, lagat mat, varit ute på kvällsprommis, tittat på fåglar och gungat<3 Jag älskar såna dagar, jag ser verkligen fram emot att vara ledig två veckor! Hoppas att min förkylning försvinner snart, iaf innan fredag, då ska jag ju springa för tusan! Imårn har jag sovmorgon, det ska bli skönt, känns som att det varit många tidiga morgnar nu..

Och så kommer Johanna hit och hälsa på imårn innan jobbet, myyyys<3 <3