tisdag 30 augusti 2011

Dagis och glasögon

Mie har kommit in på skolan! Så himla kul för hennes skull, verkligen! Det kommer gå hur bra som helst för henne där, det är jag säker på<3
Men vi blir lite av med en av våra ordinarie nu ju på Fantasi, och det känns inte lika kul! Imårn börjar med att jag öppnar is (vilket jag inte har något emot i och för sig=) Dock så har jag ställt två klockor för jag försov mig idag...IGEN! Usch, nej, detta ska verkligen inte gå och bli vardag, hela dagen blir stissig och förstörd.

Vi var ju på Sagas dagis och hälsade på idag. Och magkänslan, den man inte riktigt kan förklara, utan man bara känner. Den sa bara "nej, här vill jag inte att hon ska va..."
Jag gillade det inte och efteråt när vi var själva så fick jag höra att Alec tyckte precis samma sak. Jag ska kolla runt och se om det finns några privata alternativ, eller så får hon ju helt enkelt gå där till hon kommer in på lekholmen. Jobbigt, men vad ska man göra! de tre tanterna som jobbade där var ju jätte trevliga, det var inte det, bara känslan och första intrycket, nej, i dont like...

Jag beställde 2 par glasögon för ett tag sen ju. Som skulle gå loss på 3000 kr. Dom satt i fel glas, och jag fick lämna tillbaka, och har väntat i 3 veckor och ringt efter dom 2 gånger. Idag ringer han ifrån Specsaver och säger att han är ledsen för att jag fått vänta, men tacksam för mitt tålamod. Dom är på gång, men kommer inte riktigt än. Men han stryker min räkning hos dom till 0kr! What??? Säger jag! Jodå, inte skulle jag behöva betala för dom efter så dålig service tyckte han. Så jag får dom..gratis! Nöjd kundgaranti; check! Bra reklam till dom!

När jag kom hem tog jag en powernap med Saga, sen åkte vi in till stan, fikade med Elin på Darins, lite ärende i staden, ut på Maxi, handlade, och sen hem. Baby håller på med sitt byggprojekt så det är bäst om han får vara i fred.. ;)
Nu är det kväll igen och jag har brott isäng, för att hinna sova, för att hinna vakna, för att gå till jobbet.. Jaja, nu ska jag inte klaga, jag gillar mitt jobb<3 Men jag gillar att sova...länge... oxå! =)

På tal om sova... Natti Natti<3

måndag 29 augusti 2011

Nu sprang tiden iväg igen

Jag som blev så duktig på att blogga där ett tag, varje dag och allt, flera gånger till och med=) Men jag vet var det brister.. Det är när jag tagit bilder med digital kameran, så vill jag lägga upp dom på bloggen, och så blir det inte av att jag kopplar in den i datorn och grejjar med det. Suck, men men!

Helgen har flugit förbi, ledig två dagar, hur härligt som helst! I Lördags så lämnade jag och baby Saga hos mormor å morfar en stund, körde vidare till Malmö för en snabb tur på IKEA. Vi fyndade och är nöjda, äntligen en antilop stol till Saga så vi slipper slå tårna i benen som vi gjorde på den andra..!
Och ett litet skrivbord till mig så jag har fått en liten datahörna igen, så mysigt! Lite lampor och sånt annat kul som alltid tycks slinka ner när man besöker IKEA..=)
Vi körde vidare till Rydsgård hem till fina Moster M och hennes familj, där bjöds det på grillfest i trädgården även om vädret bjöd på regn. Dom hade förberett med tält, hur mysigt som helst! Hela fam Fredriksson var med, och där hittade vi vårt lilla troll såklart<3 Vi hade saknat henne mer än hon oss som vanlig, hon var redan i full gång med lek och bus. En jätte mysig kväll tillsammans med kära satt hur fint som helst<3

Nu är det ny vecka igen och imårn så ska vi besöka Sagas dagis. Vi fick brev förra veckan om att hon blivit erbjuden plats och det är dags att skola in den 19/9. Det blev inte det dagis vi valt, men det ska nog gå ändå. Tänk att hon blivit så stor, vår fina tjej. Det kommer gå hur bra som helst för henne, det är jag säker på.


Nu ska jag hoppa i säng, klockan är mer än den borde och klockan ringer 04:00
Baby sitter inne vid sin dator med Saga i knäet och nynnar på en egenpåkommen vaggvisa, lillans ögon är tunga och snart somnar hon. Jag med.. <3

tisdag 23 augusti 2011

Vardag

Först jobb med Elin å Mie, sen cykla till tandvårdshuset där en viss liten dam var på sitt första besök någonsin!

Wow vad många leksaker i väntrummet!



I Pappas trygga famn går det mesta bra <3 

 Jag cyklade vidare hem och Saga å Alec vidare till Maxi. Det kändes så märkligt att komma hem, sätta nyckeln i dörren, gå in, och så var det ingen hemma? Det är familjen som gör ett hem vad det är, och är där ingen där så känns tomheten av faktiskt. Men såklart är det alltid skönt med en timme själv ibland elr så, det behöver alla <3

Vi sov pwernap när baby stack iväg och tvättade bilen! Och när han kom hem så satte jag och Saga upp på cykeln och A hoppade i löparkläderna;) Vi begav oss till Vilans IP där Alecs gamla fotbolls lag spelade sin sista match för säsongen!



Och sen hem igen;) Det var jätte mysigt att cykla i det härliga kvällsvädret, Saga sa inte ett knyst utan njöt förmodligen oxå av turen;) Så 1,5 mil på cykel har det blivit idag!

True Talent, TV 3 nya satsning, vad tycker vi?
Jag tycker det var ett riktigt bra program, och jag gillade konceptet. Det är som Tommy Körberg sa i en intervju, inte "mobbnings-tv". Det handlar om talang, vem som kan sjunga och vem som inte kan. True Talent m.a.o  
Det ska jag klart följa!

Nej, sängen nu, klockan ringer 04 imårn<3


söndag 21 augusti 2011

Löpning och grillning

Jodå, det blev en löptur! Alec har fixat till plattorna på framsidan och jag putsade fönstren och lillan sov sött<3

Elin kom efter hon jobbat och jag och baby drog ut på en 5 km runda. Idag var min form inte lika bra som härom dagen och jag var trött redan efter 1,5 km!! Men det gick ändå;) däckade i gräset när vi kom fram;) baby fortsatte 7 km till...!

Sen tog jag tag i min favorit syssla (faktiskt!) tvätt;) Jag tycker om att tvätta! Elin lekte med Saga här ute på gården under tiden<3

Efter vi duschat och plockat så tände baby grillen, man får ju passa på när det bjuds på sommarkvälllar, det lär det inte bli då många fler av, tyvärr..

Men vi misströstar inte! Supergott grill spjut ala Maxi!



<3


Saga nöjde sig med kokta grönsaker;)




Nu.... Kaffe å soffan;)


Igår så var vi på middag hos mor ocj far i Kyllingaröd. Mor hade lagat till en sjukt god kyckling gryta m kokt potatis till och tomat sallad wok grönsaker och grönsallad. Jag hade smör och havs salt på potatisen, och det är ruskigt gott! Jag tror nog att jag ska ta och göra "himmalagad päremos" snart, det är ju egentligen jätte lätt!

Det var hur mysigt som helst med family tajm, käk kaffe och diskussioner runt bordet, precis som förr;)

När vi kom hem vid 22:30 tiden så slocknade Saga direkt, och sov ända till 10 idag, UTAN att vakna en enda gång inatt. Sovmorgon, oh yes tack Saga;)

Idag har vi världens göttaste chill dag. Vi gör absolut ingenting och det är så skönt. Ute och leker lite, umgås, sitter på framsidan och traggar lite med grannarna, sitter på baksidannoch njuter av solen som vågat sig fram idag;)

Vi vädrar hela lägenheten så just nu ligger jag inne i sängen i nyvädrade täcken och bloggar lite ifrån mobilen. Vid 16 tiden dyker moster Elin upp och ska hänga med Saga. Jag och baby ska ut och springa tillsammans<3
Sen ikväll har vi tvätt tid, då ska jag bädda med nytvättade sängkläder som fortf doftar skjölmedel. Det finns väl inget skönare ån att lägga sig ny duschad i en nybäddad säng !

Nu ska jag fortsätta göra absolut ingenting<3
/Lelle

torsdag 18 augusti 2011

Idag när jag kom hem ifrån jobbet då tog jag en härlig powernap med lillan. Baby stack till Maxi för att handla käk. När vi vaknat så kom morfar (far;) på besök! Han hade saknat lilla barnbarnet allt för mycket och hade abstinens<3 så medans dom tog en promenad och baby gav sig ut på en löptur så skruvade jag upp sterion och dammsög å bona golven och dammade här nere. Det är så skönt att gå städa ifred ibland, allt går mycket snabbare och man blir mer effektiv;)




Morfar busar med lillan:)
Jag fixade lite käk och så åt vi tillsammans, Jokke kom oxå och gjorde oss sällskap;)

Mysigt med spontan besök tycker jag! Och så var denna dagen förbi. Nu har jag krupit ner i fåtöljen i babys nya filt + en överaskning som han snappade med hem ifrån affären...




/Lelle

onsdag 17 augusti 2011

Igår var jag på världens skönaste ansiktsbehandling och underbara Tine! Det var värt att köra till Arkelstorp alla gånger om! Hon var sin lilla studio som hon inrett i sin källare!
Jag fick rengöring, peeling, porrengöring, massage, nack/axel massage, dagkräm och under tiden mellan varven så tvättde hon mina fötter och masserade dom med härlig olja. Jag var i ett underbart tillstånd där man nästan sover men ändå är vaken, underbart! För allt detta betalade jag 300 kr. Så om nån är sugen så bara hör av er så berättar jag mer!

Jag körde vidare till Mie där det vankades personal möte. Helg schema skulle fixas och det gick snabbt och lätt med nya "lapp tekniken", annars kan det bli högljutt och rörigt när vi ses tillsammans allihopa, så detta fungerade hur bra som helst. Hoppas flickorna blir nöjda<3

Idag har jag haft mysig förmiddagen med min familj, frukost i sängen, en promenad och chili innan dagen bjöd på jobb;)
13-19 går ganska fort att jobba! Rara moster Elin hade köpt en jätte fin kofta till Lillan som jag genast testade på henne när jag kom hem, sötnos så fin hon blev i den!



/Lelle

tisdag 16 augusti 2011

Gött ös

Igår innan jag gick och la mig så slumrade jag en stund i babys famn på soffan först, det var så välbehövligt skönt att bli omhållen och känna sig lite liten för en stund<3

Klockan ringde 4 och jag cyklade iväg i ottan. Jag måste verkligen fixa min cykel lampa för nu har det ju börjar bli mörkt på morgnarna igen! Och jag vill inte åka på böter...!

Dagen på jobbet gick som tusan, fullt ös med syrran som kollega, varorna var sena så att allt blev lite för senat men det gick ändå. Rätt vad det var så var klockan 13 och Sara Pee kom å bytte av mig, tack å hej<3

Jag cyklade till Tivoli parken för att möta upp Alec och Saga som var där och träffade en kompis till Alec och hans dotter. Saga var i full gång å leka på lekplatsen när jag kom<3
Vidare till barbacka där det var stängt;( men vi gick till naturum ist, det var ju ganska mycket folk där ändå?!

Nu är vi iaf hemma igen och snart ska jag köra till arkelstorp för att bli bortskämd i 1 timme, skönt!
Sen ska jag till Mie för vi ska fixa schemat. Fullt ös, men kul fullt ös, jag gillar;)


/Lelle

måndag 15 augusti 2011

En kväll utan regn

Jisses vad helgen bara försvann. När man jobbar en dag på helgen oxå så hinner man liksom inte känna sig ledig! Söndagen for ju iväg!
Vi hämtade baby på tågstationen sen körde vi hem och gjorde fläskpannkaka, det är Fortf lika gott som när man var barn;)
Jag passade på att ta en löptur när jag skulle hämta min cylle på fantasi. Planerade 3 km som ist blev 5 km och pers! 28:04 min;) och jag var inte så slut som jag brukar, det var riktigt skönt!

Men idag var det jobb igen, 6-15 med Mie å Linnea. Tiden flög iväg även där och rätt vad det var så dök Elin upp och så hann vi oxå jobba lite ihopa och jag blev uppdaterad om deras cykelsemester!;)

När jag kom hem så hade Saga precis somnat så jag joinade baby på soffan och kollade på nån MMA dockusåpa (?!) eller ja, jag låg mest och chillade mer än att kolla;)

Men efter en lång välbehövlig vila på soffan så vaknade lillan och krävde äventyr;)








Och en cykeltur med mamma och pappa i det skönt kvällsvädret passade damen perfa. Oss oxå för den delen;) det blev drygt en mil, och det var skönt att komma ut lite!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe till, sen kallar sängen och klockan ringer 04:00....
Sen imårn är det jag som ska på ansikts behandling, sköööönt! (i hope?!;)

/Lelle

söndag 14 augusti 2011

Malmö!

Igår så jobbade jag 6-12, och det gick som en dans, öppnade med Mie tredje dagen i rad. Syrran är ju och cyklar på Bornholm;)
Alec kom och lämnade Lillan till mig 12, och sen stack han till tåget för att åka till Malmö, han skulle springa halvmaraton!! Jag och Saga gick bort till Elins lägehet för att äta, byta om, och packa om väskor på vagnen;) Sen promenerade vi bort till tågstationen, mot Malmö! vi skulle ju heja på pappa såklart;)
Saga ville i och för sig inte sitta i vagnen på tåget, hon sprang rundor (läs:ramlade rundor=) haha, men i slutet så fick hon kläm på hur man höll balansen på ett körande tåg;)
Hon lekte tittut med alla medpassagerare, haha, sötunge!

Cicci mötte upp oss på tågstationen, och vi ställde oss en bit efter loppets start, och efter ett tag så dök Ale upp! Han kom i full fart ganska långt fram, såklart. Han tänkte och sa flera gånger att han inte skulle öppna för fort, men i stundens hetta är det alltid svårt att hålla sig.

Jag och Cicci gick vidare för att hitta ett ställe att värma välling och somna bebbi. Det fik vi valde hade ingen micro så vi gick till espresso house, där Cicci bjöd mig på chai latte. Det var det godaste jag nånsin druckit! Suz kom och mötte upp oss, och jag passade på att springa bort till Gina en stund medans fastrarna passade Lillan. Och hör och häpna, när jag l kom tillbaka så hade dom lyckats få henne att somna i vagnen. Det är inte alltid det lättaste jag ska säga.. Haha..

Vi tog bussen för att se baby komma i mål. Och direkt när vi kommit fram till hamnen så tog det bara 5 minuter typ, sen kom han, och jisses vad han var trött! Man såg det på honom, 2,1 mil! Det är helt ofattbart (för mig iaf) att man kan springa så långt.
Men jag är så himla stolt att han klarade av det! Även om han (såklart) inte var nöjd med sin tid så tyckte jag han var jätte duktig!
Sjöbeck sprang oxå och hon kom in typ 5 min efter honom, jag är imponerad! =)

Syskonen skulle ha syskonmys kväll så jag och Saga tog tåget hem igen 18:30. Denna gången så plockade jag inte upp Lillan ur vagnen, för jag pallade inte jaga bebbi på tåget hela vägen hem. Hon var sådär nöjd med det, men ändå duktig;)




När vi var i Malmö så var det en 50 åring Bosnisk man som frågade mig hur man kom till Bromölla, så jag sa till han att han skulle ta samma tåg som mig. Så när vi var framme i K-stad så gick vi på varann igen, han visste inte riktigt var han skulle och frågade mig, så jag sa till honom att gå till RC.
Men det blev lite dumt, eftersom jag oxå skulle dit så gick vi ju samma väg. Jaha, småprat hela vägen dit, han sa att han bott i Swe i 20 år och att Swe var ett bra land, och bla bla. Han frågade om jag var svensk, haha, jo det är jag ju. Ser jag utländsk ut?
Jag kollade upp på min iPhone när bussen gick till Bromölla och ifrån vilken avgång den gick. Han tackade tusen gånger för vänligheten och tyckte det var synd att inte alla altid var med vänliga mot varann.
Jag och Saga gick in till Mc för att värma hennes mat, för det finns ju inget ställe på hela Malmö C som kunde värma mat! Nejdå, BK kunde minsann inte låna ut sin micro för dom fick "inte ta in ngt i köket". Nehe! Ingen toa med sktötbord hade dom heller. Jag fick byta på henne i vagnen.

Väl inne på Mc så åt Saga, och då kom det fram en liten flicka och frågade vad Saga hette, vilket slutade med att hennes mamma kom efter, och rätt vad det var så satt dom ner hos oss och vi satt där och snackade och åt tillsammans. Dom var jätte trevliga, och jag slogs igen av vad man missar när man är rädd för att prata med folk man inte känner.

Vi gick iaf vidare hem till Elin, bytte om och packade om igen, gick bort till bilen, packade in, körde hem, packade ut och landade hemma. Skönt!
Jag tänkte, att eftersom klockan var typ 21 så var det dags för Saga och sova, hon hade ju inte sovit mer än 45 min på hela dagen! Det skulle bli skönt att få en liten stund för mig själv. Men ikke!
Ha, hon ville inte sova, inget som välling rådde bot på heller. Hon ville bara busa. Busunge!

Vi somnade ist tillsammans vid 23 och vaknade nu vid 8 imårse. Fullt ös hela morgonen, och nu så ska vi nog ut och gå en sväng (innan det börjar regna...!!)
Sen längtar vi efter pappa såklart!


onsdag 10 augusti 2011

Update

Igår så hade jag å baby avbytar dag, jag jobbar till 13 och han börjar 14, lagom kul...NOT! men men, vi har haft en jätte mysig helg tillsammans iaf så man får tänka så ist.
Vi var på stens huvud och mös med Saga, kände på vattnet trots att det låg lite regn i luften, och en termos kaffe till det! (men det slutade ändå med kaffe fläckar på tre olika plagg, haha;) man ska aldrig ha vitt på sig! Om man inte gifter sig förstås, men då ska man ju inte dricka kaffe?! Eller?! Dricker bruden kaffe innan bröllopet?!



Vi var hos Tania o Robert på sommar-utflyttnings-hej då fest. Jätte mysigt hus bodde dom i! Och dom fixade jätte god grillad mat med mumsiga tillbehör, och dom hade gjort så fint ute i gräset<3
Dom har sagt upp sig ifrån sina jobb, sagt upp lägenhet, sålt sina grejer och bara ska dra iväg på en resa. Luffa till Indien, genom bl.a. Pakistan, lite väl farligt tycker jag...!! Men hoppas att allt ska gå bra<3 <3

På söndagen så åkte jag och Saga till Ystad för fira Milo som fyllde 5, en jätte mysig dag<3
Tyvärr slutade hemfärden med ett stenskott i rutan!!;( tacka vet jag Ryds glas på Vilan som fixade det i ett nafs!

Igår iaf så var jag och Saga hos Petra och Isabella å Melissa Tollarp! Lilla Isabella har fått vattkoppor och då passar vi på att smitta Saga såklart!

Saga var lite blyg i början, men efter att tjejerna trissat igång henne lite så busade dom på järnet! Haha, det är så kul att se dom leka<3 Saga sprang iväg när hon kände sig överbemannad, haha;)
Det dröjer nog inte längre förrän dom springer ikapp alla tre;)








Busmamman Petra;)

Mie fick förresten en tröja av Irene på jobbet idag, elegant.. Or not! Toktant;)


/Lelle

måndag 8 augusti 2011

Alla har råd med 50 kr..

Dom svälter, människor dör pga torkan.. Jag kan inte fatta kontrasten mellan vår vardag och deras.
Tänk om ditt barn svalt? Du kunde inte göra något, jag hade dött av sorg om jag sett mitt barn tyna bort.  Om det hade varit Saga så hade jag önskat att någon hjälpte till. Vad är 50 kr? Ett linne på H&M som ändå går sönder i sömmarna efter en tvätt, en krimskrams ring på glitter som du redan har tusen st, ett meal på BK när det finns mat hemma?

Skriv "TIMME" och skicka till 72970 så ger du iaf en liten del. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något..!

torsdag 4 augusti 2011

Back to work

Jodå, där flög visst tiden iväg igen;) jag har iaf börjat jobba igen, jag gissar på att det är det som har tagit bort min extra tid som jag kände att jag hade över för att blogga, men det är okej;)

Jag får köra ett bild regn sen på tiden som försvann;)

Igår så var vi och gjorde ett besök i mitt barndoms hem där jag växte upp. Hela familen Ekström och Golstrand och Langston var med. Det är ett hus på landet, sista huset på en grusväg, med åkrar och skog runtomkring. Det kändes sjukt konstigt att köra upp för den grusvägen som jag kört upp för så många gånger förr. Allt var så annolunda, men ändå så likt. Dom hade gjort om en del där dom som bodde där, men jag kände igen det som om jag bodde där igår! ;)
Klottret som jag och Carro skrev på min lilla dörr till mitt rum fanns kvar, kul. Runt omkring var det ganska vildvuxet, men jag minns hur det såg ut när vi bodde där, fina gräsmattor och vackra rabatter. Jag och mina syskon och kompisar har lekt så mycket runt det huset, så många minnen, det kändes fint. Dom som bodde där var riktigt härliga och bjöd på kaffe och bullar;)

Idag så Har de varit fullt upp på jobbet, ibland är det helt OK att vara själv, men ibland kör det ihop sig när man har glass, lunch och strö gäster samtidigt, men det får gå ändå, jag har ju bara två händer och dom flesta är ganska förstående. Det var en gäst som ville tränga sig före mitt i ruschen, för hon skulle bara ha några bullarn och små kakor, och hennes buss gick om 3 minuter. Jag menar hallå, planering AB! Det får hon ju fråga de andra kunderna som hon tränger sig före om det går bra, inte mig.

Jaja, jag hann inte med bussen hem 19:15 så jag pallade inte vänta på nästa 19:45, så jag gick inom Elin och lånade hennes cykel ( tack sis ;)
Nu har jag myst med världens finaste dotter och nattat henne, baby är ute å springer, sen ska vi äta fläskfilé som han lagat, men just nu sitter jag i min onepiece på soldäcket och njuter av tystnaden. Men jag hör faktiskt live musik någonstanna ifrån, undrar var, Rinkaby?! Scout rock?!

Jaja, klockan ringer 04:00 imårn så jag får hoppa in i duschen så jag hinner lägga mig i tid.

Natti!




Sommarmys<3

/Lelle