lördag 28 april 2012

Lördag


Så fin dag det blev trots allt! Den började så grå med ösregn! Jag blev sugen på att åka in en sväng till stan och kolla lite affärer, hade inte siktet inställt på ngt speciellt, men ibland är det kul!
Så jag tog bilen, lämnade familjen hemma, tog ett paraply med mig och gjorde stan;)
Haha, men som vanligt nu för tiden så hittar jag inte ngt till mig själv, mest till Saga;)
Tänkte först köpa lite sånt onödigt krims krams, läppglans, kanske nån fin pryl till hemmet, men nej, jag hittade inget. Det blev två klänningar och en pyjamas till Saga<3

Förresten så försvinner ju lusten att shoppa kläder till sig skälv nu, bättre att spara dom pengarna tills sen när jag kan köpa dt i en storlek som kommer att hålla lite längre. Får klara mig med mina mamma kläder nu<3

När jag kom hem så hade faster Cicci å kusin Natalie kommit till Hammar! Det bakades kaka och grillades korv! Och rätt var det var så blev det solsken oxå. Så lite krocket på gräsmattan drogs igång;)

Saga var så förtjust över att leka med sin kusin, sååå mysigt att se!
Alec stod för grillad korv såklart!



Och busade med Saga som ääääälskar att bli kastad höööögt upp i luften<3








Och nya Pippi pyjamasen är på!



Då ska man såklart läsa Pippi till gonatt saga!



Haha, gollungar!


Nu sitter Alec killarna å Cicci där nere i soffan och mumsar på Alecs goda rabarber/jordgubbs kaka:)
Jag har lite ont i magen så jag ligger rak lång i sängen och sträcker på mig, skönt. Men jag hade nog lätt kunnat somna...

Hoppas ni har en mysig kväll!

fredag 27 april 2012

Stirr å tankar

Omg vilken dag jag och Elin I haft idag! Lönefredag är inte att leka med på jobbet! Vi hade fullt upp i alla hörn å håll ifrån att vi öppnade tills Elin å Lova till slut stängde! Klockan 12 hann vi äta lite frukost, behöver jag säga att vi öppnar kl 6!
Men vi fixade dt, om än ngt snurriga å tankspridda när klockan började bli lunch. Men det är kul med såna dagar ibland! Fort gick dt iaf tills dt var dags att sluta!
Det var skönt att cykla hem, jag cyklade utan jacka och det var inte alls kallt, frisk vind i ansiktet.
Väl hemma så crashade jag i soffan, Alec å Saga kom en kvart efter. Mina fina<3
Min fina sambo förstod genast att jag var helt slut, så han och Saga gick ut och lekte mesans jag fick vila. Och när jag vaknade så var klockan 18! Tack baby<3

Sen kom killarna och familjen var samlad. Fredagen är här, skönt. Efter att ha somnat Saga i vår säng till Let's Dance så gick jag ner. Killarna här nere kollade på brittisk/fängelse/gangster film, haha, jag gick upp igen;)
Tappade upp ett bad, tände ljus, satte på lite Marie Fredriksson och bara njöt, av att det är helg, av att vara ledig, av att vi är hemma tillsammans, av musiken.

Hon har bra texter i sina låtar, Marie. Jag är en sån som kan tycka att en bra text gör hela låten.
Sparvöga är så jäkla bra, både melodi å text!
"tiden den går, livet är så kort, allt för kort, för att gömmas bort"

Ibland fastnar nog många människor i ett nytt tänk. Med alla nya web fenomen som gör att alla delar varandras liv till höger och vänster. Folk lever mer och mer sina liv för andra människors skull. För att det ska se bra ut, verka bra. Inte alla såklart, men tillräckligt många för att kunna se det som ett problem. Människor glömmer ibland bort att leva för sin egen skull. Ta egoistiska beslut för att göra dig själv lycklig. Det är du som ska leva ditt liv, så varför välja vägar som inte är dina? Jag tror att om alla hade tänkt mer på sig själv, tagit bättre hand om sig själva, så hade alla mått bättre. Inte göra saker som man inte vill för att vara snäll, visst man kan kompromissa, men man måste ändå hålla på vissa gränser. Det är väl annorlunda när dt handlar om dina barn, men det är inte samma sak, jag blir lycklig på ett sätt som inte går att beskriva när Saga är lycklig. Den dagen hon föddes så slutade jag spela huvudrollen i mitt eget liv, det är bara ngt som händer inom dig. Men hon är också lycklig när jag är lycklig, därför måste jag ta hand om mig själv, precis som alla andra. Göra saker som jag tycker om, som gör mig glad, som jag drömmer om.


Så vad jag vill komma fram till i detta halv svammel är; gör dig själv lycklig i första hand, annars kan du inte skänka någon annan glädje, bry dig inte så mycket om vad andra tycker om dig, det är inte dom som ska leva ditt liv, skäm bort dom du älskar, om och när du vill, för visst är det väl mycket bättre att vara fylld av kärlek och lycka inombords, än utåt sett?!

Ta hand om varann, och dig själv<3




Lelle

torsdag 26 april 2012

Idag

Idag har jag ätit frukost hemma med min lilla tjej<3 sen kollade vi nyhetsmorgon och byggde lego;)

Sen åkte jag å handlade, jag köpte en ny gjutjärns gryta! Jag tänkte laga Alecs älsklingsrätt; kalops!! Och då vart de på tiden å införskriva en sån gryta!

Hem för att upptäcka att jag glömt löken, på cyllen, till Hammar livs, tillbaka och igång igen! Ibland är dt bra med mini livs affärer!

Jag städade när jag ändå var igång med husgöra, det är kul när man tar i och gör dt ordentligt! Självklart gjorde X5-moppen sitt, så ni som fortf tvivlar (Mathilda !!) Dont! Jag älskar den<3

Elin kom hit och lekte med Saga som var i sitt esse och rastade moster järnet! Alec var ute och sprang, jag skulle bara röra lite i grytan som puttrade. Och pang! Det nya glas locket for ur min hand, kras i tusen skärvor, på mitt nystädade golv. Suck!

Varför gör man knoppen oxå i gjutjärn?! Den blev ju asvarm! Så, om nån har ett lock till övers så hojta till!!;) Maten blev iaf lyckad! Nån som har några egna spec tips på hur ni får till en bra kalops!?

Nu ska jag hoppa i säng, imon är det fre!! Då är dt jag och Elin I på fantasi som gäller! Kick off inför helgen så att säga;)
Just nu känns det som lilla fröken bäbis sparkar mig i revbenen, måste nog ställa mig upp, haha<3 kvälls tjej, precis som sin syster!

Natti!


Lelle

måndag 23 april 2012

Helgen i bilder!





Mys på stan<3




Alec bakade underbar kaka m rabarber å jordgubb!




Leka lego!! "leeelooo"




Lova trött på jobbet <3

Ja, jag har haft en massa idéer på blogginlägg som aldrig blivit av. Det har blivit däcka i soffan ist;) men så får de va ibland oxå!

Vad har ni gjort?!

torsdag 19 april 2012

Glukosbelastning

Saga hostade hela natten, nu sitter jag i ett väntrum hos barnmorskan och ögonen går i kors... Druckit äckligt socker/citron vatten och ska vänta här i två timmar innan prov ska tas.. Huvudvärk, illamående.. Sen jobbar jag stängning idag, må denna dagen passera fort...


Lelle

måndag 16 april 2012

Ny hobby bara för ikväll!




Ikväll så leker jag loss med denna! Och ja...den är faktiskt så bra som dom säger på tv!

söndag 15 april 2012

Tankar

Om man ska placera alla människor i olika fack, så har jag nog aldrig fått kläm på, vilket fack jag själv befinner mig i?! Jag har nog aldrig känt mig riktigt "hemma" i något fack, typ att, "ja, det här är jag"!
Mer som en besökare i olika grupper, som trivs bäst i den mån jag själv väljer tills jag vill dra mig undan ett tag igen. Jag har tex aldrig känt att jag hängett mig 100% åt ngt?! Jag har kanske gett 80% till fotbollen, pingis, sporter över huvudtaget. Inte heller 100% i kompisgäng, jag har alltid sparat en del till bara mig själv, där jag kan vara bara Lelle. Det är lite knepigt att förklara hur jag menar märker jag ;) men det slog mig idag, jag kan inte sätta mig själv i ett fack och säga "sån är jag".

Jag engagerar mig mest i min familj, mitt jobb, mina vänner, vissa mer än andra, men det beror inte på att dom betyder mer elr mindre, utan mest för att jag pga livets olika vägar träffar alla olika mycket.
Jag tror att det är dt som kallas lite utveckling?! Att man träffar nya människor hela tiden som sätter avtryck i ens hjärta för att sedan kanske blekna lite men aldrig helt försvinna? Olika kapitel i livet, vilket kapitel är jag i nu tro? Ofta delar jag upp mina kapitel utifrån vilka jag har umgåtts med, vad säger dt om mig? Har jag blivit annorlunda för att jag umgåtts med olika människor, eller har jag blivit annorlunda och därav bytt umgänge?

Bara en såndära kvälls fundering som jag säkert kommer läsa imon och tänka; "men, hur menade jag nu?" Men ibland är det intressant att läsa i efterhand hur man en gång tänkt för att försöka känna sig själv bättre.. Haha, okej nu blev dt ännu rörigare!

Det jag från början hade tänkt skriva om var att jag vill ha en hobby. Ni vet när man har en liten stund över för sig själv, så känner man; ja, nu, nu ska jag...? Vad ska jag?! Alec springer och jag avundas ibland honom att han har hittat sin grej. Hittat sin väg in i sitt "fack", som löpare. Jag påbörjar saker, det är vad jag gör, men det blir oftast bara idéer.
Så vad ska jag bli?! Jag tycker om att läsa, kanske ska jag börja läsa mina grottbjörns böcker igen? Jag hade velat ha en symaskin, sy egna kläder till Saga. "By Lelle" kunde dt stått på lappen i nacken.
Det hade varit coolt. Brinna för en egen hobby, men vad? När Alec kommer hem ifrån sin löptur så brinner dt i hans ögon; han pratar med inlevelse om vilka tider han haft de olika kilometrarna, känslor han känt under svettiga mil. Så vill jag oxå känna för ngt, men vad?!

Vad gör ni?!

Lelle

fredag 13 april 2012

Kärlek på papper!

Vi skulle cykla till dagis..
Å hittade denna:



I min sko, och denna:



I Sagas sko;)
vem kan det va som lämnat dom tro! Haha, gulle! Vilken bra början på dagen, små lappar med kärlek betyder mer än vad man ibland kan tro<3

torsdag 12 april 2012

Snackas

Idag så gick jag hem ifrån jobbet lite tidigare, hade så himla ont i magen. Och om dt är någon gång man ska lyssna extra på sin kropps signaler så är dt väl nu när jag har en liten inneboende<3
Så tack fina Elin.I. för att du kom å löste av mig<3

Det blev bättre sen framåt e.m iaf! Tänk att dt blåser lite ljumma vindar nu! Jag tog höst parlament idag, jag hoppas slippa vinterjackan?! Mest för att dt börjar bli lite tajt å knäppa den nu...!!

Jag å Saga var ute Å lekte när Alec sprang. Vi har så gulliga grannar, alla kommer fram å pratar med Saga och är så innerliga. Farbrorn som bor tvärs över kom fram och gav Saga och mig vars en apelsin.
"Asiiiiin"! Tjöt Saga lyckligt! "Miiiin, jag haa"
Haha, efter hon tagit på sig sina skor så sa hon stolt "jag kan".
Och visst kan hon det<3
Sånt vardags kul som man uppskattar som mamma iaf:)

Nu ska jag nana, gonatt!








söndag 8 april 2012

Påsk och kalas




Nya mössan, den är så fin på henne, inspirerad av en viss tvilling mamma;)

Jaha, helg och påsk och kalas!
Långfredagen började med strömavbrott! Hela Hammar i uppror, inget morgon kaffe!! Jag och baby gjorde dt enda rätta och cyklade till fantasi för att dricka kaffe!





Och sen hade baby en ide om en lekplats, så gick cyklarna efter frukost!












Jättefin! Vid Centralskolan, dt måste vara en sån tema lekplats?! Hoppas den dom ska bygga i T-parken bli minst lila fin!! (tänk att man bryr sig om dt nu<3

På kvällen var dt kalas! Morfar 80, Ellen 20, Klara 18, Agnes 8 och moster M 30 + :)

Jag hade köpt en mamma tunika, allt vart färdigt, hår & smink, MENN När jag skulle ta på mig min nya tunika, så hade HM tanten glömt att ta bort larmet!! Panik! Jag säger till Alec att bända bort dt, poff, färglarm =röd fläck. Helvete....
Det är ju inte så att garderoben är full av kläder som passar mig just nu.. På något sätt så ska hm få betala för detta. Bara en tjej kan förstå paniken..!

Men! Kalaset blev lyckat! Mysig att träffa alla samtidigt och mingla<3 maten som vi beställt ifrån kött Essen tyckte jag dock var sådär! Men jag får väl skylla mig själv lite för att jag inte kan äta lax;)

























Tack för kalas fina familjen! Hoppas dt inte dröjer allt för länge innan vi samlas igen<3


tisdag 3 april 2012

Hepp!

Säger jag jämt när ngt är färdigt, vi har klart ngt, eller saga är påklädd/bytt på osv, jag tror nog snart att hon börjar ta efter;)



Helgen gick så fort så jag inte hann med, men så brukar dt bli om man jobbar söndag. Då känner man sig aldrig riktigt ledig!
Men imon är jag "mitt i veckan"
ledig och i helgen är det påsk! På fre ska vi fira morfar (80 år) Kusse Ellen ( 20 år) och Kusse Klara ( 18 år!) efter konstrundan stängt kl 18 så är det partaj i mormor å morfars hus;)








Redan vecka 26 för bebbi nummer två! Jag har ju inte hunnit ngt! Inte tagit magkort, skrivit ner grejer, funderat, legat å drömt!
Vardagen bra flyger förbi å jag försöker hinna med allt jag vill och lite till! Med Saga Hade jag all tid i världen och dagarna gick såååå sakta och jag följde minsta utveckling på nätet och i tidningar. Nu bara vips....vecka 26 och jag har inte ens "känt känslan" över hur det kommer att kännas med ett barn till!

Men jag tror att det är så för alla, plus att det är ju skönt att tiden går så fort så slipper man vänta så länge<3