tisdag 29 maj 2012

Gnäll



Just nu sitter jag i soffan å äter choklad, "Marabou premium 70% cocoa mint"
Varför inbillar man sig alltid att man är nyttigare bara för man äter mörk choklad?! Det är likaväl socker i ju!

Jag borde gå upp å duscha nu, när Saga sover. Men jag pallar inte. Jag sitter i min "white trash look" i soffan å glor. Mjukis, sport top, fladdrigt linne, Britney tofs mitt uppe på skallen, inget smink, glasögon.
Hur jag än sitter just nu så känns det som att jag har en bebis uppe i bröst korgen, jag undrar vart mina lungor befinner sig ?!

Jag har tråkigt. Inget bra på tv. Här är tyst hemma, jag tycker Alec kan komma hem, typ nu, å tragga med mig! Och säga att jag är fin trots min white trash look ikväll;)

Haha, totalt meningslös inlägg, men så får de va ibland oxå. Nu ska jag dricka kaffe! <3


söndag 27 maj 2012

Mors dag

Tänk att Loren vann, det är coolt, det är alltid kul när man vinner. Och denna gången var det klockrent, hon var mycket bättre, hade ngt eget på gång, som alla drogs med i, och så vann hon! Coolt;)

Imorse när klockan ringde 5 så ångrade jag genast att jag varit uppe till 1... Höhö;)
Som tur var så öppnade jag med Emma Ax som höll mig igång<3
Elin I kom och gjorde oss sällskap kl 9;) vi hade mycket att göra! Mycket folk, så tiden flög iväg! Och vi som var fulla av melodifestival känslor som behövde komma ut! ;)

Denna lilla flicka;



Kom till mitt jobb med en jätte fin blomma<3



Min lilla Saga ( kanske med lite hjälp av Pappa ;) Jag blev så glad när hon kom med en ros i handen, "hej mamma" sa hon <3 så överraskad jag blev!
Dom hade plockat fina syrener till mig oxå som jag hittade när jag kom hem!



Gulliga kunder som sa Grattis på Mors dag till mig! Alecs syster skickade oxå jätte fint "grattis på mors dag" sms <3
Jag blev så glad!

Elin kom hit och lekte med Saga nu i eftermiddags! Gulliga moster Elin<3 Lek på lekplats å promenad i Hammar, mysigt!


lördag 26 maj 2012


Halv 8 hos Mie var även det en succé! Hennes förrätt var underbart god! En slags mini taco med god fransk dressing till, mumma!



Till huvudrätt så var det en het kyckling gryta med pressad potatis. Och pressad potatis är underskattat ska jag säga, riktigt gott! Cider till mig och vin till tjejerna, och fint dukat! Man känner sig lyxig och bortskämda dessa halv 8 kvällar! Nästa gång är det min tur, jisses, hur ska det gå...
Tack för en underbar kväll Mie<3

Att hålla helg var så uppskattat! Att sitta ute i solen är så skönt, må det aldrig bli vinter!



I fredags när Alec kom hem så hängde vi på vår gård med två andra grannar. Haha, Saga lekte och vi satt med. Det är en härlig stämning här på gården, värsta Svensson Svensson:) vi bestämde att vi skulle försöka fixa ihop en gemensam grillkväll vi grannar som bor här, vem vet, det kanske kan bli skoj;)
Saga som är förälskad i grannens hund Cindy fick lära sig hur man öppnar deras grind så hon kommer in till vovven. Och när jag kom dit och Alec stod och pratade med Git å Roland så sprang Saga runt och lekte inne på deras gräsmatta. Det är så rart, hon är liksom alla grannars lilla gollunge oxå<3
Svensson-livets charm i guess;)

Idag så var vi på en liten utflykt på kjugekull, där är ju jätte mysigt! Alec sprang dit och vi körde;)
En jäkla massa mygg å myror, men lantflicka som jag är så överlever jag väl de!





När vi kom hem så grillade baby god kyckling! Jag drack alkoholfritt i fint glas, känns lite lyxigare då!




Men nu är det melodifestivalen som gäller. Och faktiskt utan att vara partisk (är det möjligt?!;)
Så tycker jag att Loreen lätt är bäst! Och om jag nu ska välja några andra som jag tyckte va bra så var det Island, Cypern, Estonia, Spanien..sen var det Nog inte fler?! Tyckte tjejen med en fast klistrad dread lock på bröstet var läskig, och skrek mest. Men Ryssland, ack ja.. Och varför sprutar man in läppfyllning samma vecka som man ska uppträda Azerbajdzjan?!

Imon ska jag iaf jobba 6-15, början på min sista arbetsvecka, det känns konstigt. Men skönt ska det bli! Ska nog stanna uppe å kolla på röstningen iaf;)

torsdag 24 maj 2012

Städkväll!

Städkväll på jobbet inleddes med att chefen bjöd på pizza:)



Jag, Elin, Elin I, Lova å Sara , och chefen såklart, gick sen loss på företaget efter stängning!
Det är kul att röja när man inte har kunder att ta hand om!



Lova skrubba entrén:)



Elin I ångade lister i hörn och vrår!



Även Elin Ek ångrade smuts, och så fint det blev!



Jag gjorde min del oxå såklart! Gravida kan oxå liksom;)
Sara tog hand om golvbrunnen, vilken hjälte, det vill man ju inte ens göra hemma!
Det blev så fint och vi kämpade oss svettiga:)

Saga var hemma med pappa och lekte under dagen, ute i solen såklart!









<3 <3 <3


Nu ska jag hoppa i duschen, ikväll är dt "halv 8 hos Mie" Spännande!

tisdag 22 maj 2012

Att vara nöjd

Gårdagen på jobbet gick snabbt, jättesnabbt! Det var jag och Lova som Jobbade ihopa. Lova är kul, jag kommer sakna att jobba med henne när jag är mamma ledig. Jag kommer sakna dom allihopa.
Men jag lär nog ha fullt upp;)

Just nu sitter jag i trädgården hemma och termometern visar 37 grader. 37! Hur är det möjligt?!? Så snabbt det gick! Och 37 grader ute betyder 300 grader på jobbet. Om än ngt över drivet, men äntligen är en AC uppmonterad i taket, den ska bara kopplas in oxå.

Idag så jobbade jag bara en halv dag, jag orkade inte mer helt enkelt, men det är okej, helt okej. Elin I kom som min riddare i rustning<3 dom är fina på mitt jobb, ställer alltid upp. Det är jag tacksam för.

Jag tänkte på det en stund igår. Ännu en kvälls fundering. Jag tror det ligger i människans natur att ha "ett driv". Att sträva fram efter nya mål, nya saker och nya utmaningar för att fylla livet, känna att man sugit musten ur allt man kan innan man byter i och ser sig om efter nya mål, nya utmaningar. Men någon gång, så måste man stanna upp och tänka efter vad det är man har. Vad jag har. För ibland blir man för upptagen av framtid att man glömmer bort nutid. Vad har jag idag?!
Jag har väldigt mycket, nu tänker jag inte på materiella ting, utan sånt som finns inombords.
Jag har mycket som jag drömde om som ung, jag har en helt egen familj.
Snart så kommer Alec komma cyklandes här utanför grinden, men vår dotter där bak på cykeln. Hon kommer springa fram till mig, ge mig en stor kram, sen kommer hon säkert säga "mamma, gunga"! Jag ler när jag tänker på det nu.
Alec kommer få en upplyftande kram, han är säkert trött efter jobbet i värmen idag. Vi kommer sitta och prata en stund, han kommer säkert springa en sväng, jag kommer leka lite med Saga. Laga mat, natta barn. Sen kokar vi säkert en kopp kaffe, jag tar soffan och Alec fåtöljen, och sen chillar vi till läggdags. En helt vanlig dag, men man får inte glömma att uppskatta det fina i det!

Jag säger inte att livet alltid är rosa moln, absolut inte, men det är också okej. Man måste ju känna skillnaden, inte sant? Och jag väljer att skriva om sådant som gör mig glad, för det vill jag förstora och lägga fokus på. Om man hela tiden lägger fokus på det som är negativt i ditt liv, så kommer det att växa. Inte sagt att man ska blunda för problem, men hålla det på en lagom nivå. Gör det som gör dig glad, gör inte det som gör dig ledsen.

visst svär jag och irriterar mig på saker, men jag försöker ändå göra mitt bästa för att inte låta sådant påverka mig allt för länge. Känns som att livet är för kort för det?

Så, vad har gjort dig glad idag?

Jaja, nu ska jag gå ur sol stolen innan jag får sol sting! Ha en mysig dag!
/L




söndag 20 maj 2012

Våra lilla trädgård

Och full sol hela dagen blev det! Tänk så begränsad man är på vintern! Då sitter man Inne, och om man ska gå ut så är det ett stort projekt med kläder å grejer. När det är sommar så kan man ha dörren öppen och gå ut som man vill, barfota, å bara sitta ute utan att göra någonting är så jäkla gött!


Rita är en favorit;)



Jag passade på att lapa sol när lillan sov middag!


Alec skulle bara flytta några buskar... Vilket slutade med att han möblerade om i hela rabatten;) Vi åkte ut till växthuset, jag å lillan i bilen och Alec på mc. Vi gick loss på jordgubbar, rabarber, morötter, dill, gräslök och sockerärtor! Alec köpte nån trälådgrej som han grävde ner i rabatten som jag fick så i! Spännande!! Tänk om det växer upp ätbara grejer!!





Mellanmål ute;) Saga gick med mig hela vägen alldeles själv till affären, köpte frukt som hon sen bar i en påse hem, hon var så stolt och kände sig så stor, gulle<3



Efter att ha varit borta hela dagen igår så var det så skönt att bara vara hemma och hänga!
Vi lämnade lillan i Kyllingaröd och körde mot Malmö!




Vi handlade grejer inne på tviins till ångmoppen. Alec lade sig i när en försäljare stod och sålde in moppen till ett par. Vilket slutade med att vi fick det vi köpte för halva priset som tack för hjälpen, sweet!
Sen va vi på IKEA<3 i love!
Inne i Malmö city, träffade Cicci och gick på stan å shoppade lite.


Denna helgen ska jag vika ihop till en liten låda, stoppa in i något ställe i huvudet och plocka fram sen i veckan när den behövs.
Typ som imon kl 4 när klockan ringer och jag bara vill dööö.. Haha!

Ciao!

Frukost i solen!

Saga väckte oss 8:30, Lovely!
Vi gick ner och dukade upp vårt nya bord där ute, som är större, så man får gott å väl plats med frukosten på bordet! Och ja, jag vet, jag är galen i frukost, favorit målet! ;)









Och sen lite lek i solen medan vi dricker kaffe<3



Hoppas dagen bjuder på fortsatt sol<3

onsdag 16 maj 2012

Tillsammans




"Äta Tillsammans" som Saga säger:) hon tycker precis som jag, frukost tillsammans är det bästa!

tisdag 15 maj 2012

Igår så överraskade baby med att dyka upp på jobbet lagom tills jag skulle sluta och skulle till barnmorskan! Det är ju mycket mer speciellt att gå tillsammans<3
Lillan mådde bra i magen och växer på som hon ska. Dock hade hon ångrat sig och vänt på sig igen, så huvudet upp och fötterna ner. Men hon har till midsommar på sig att snurra rätt igen så det ska nog hinnas med;)

När jag kom hem så upptäckte jag ännu en sak, Alec hade sålt våra utemöbler och hade nya planer. Haha, jag litar på honom och hans smak så han har fria händer. Vi åkte till EKO och han visade vad han hade hittat ut där, ett bord som man kan få plats 8 st vid ist, mycket bättre, och finare!
Så nu står det här ute på altanen och ser så inbjudande ut. Jag längtar efter att få duka upp sommar frukostar i solen där!!

Idag så hade jag en lunch dejt med finaste Johanna!



Det är inte såååå ofta vi ses, men när vi gör det så är allt som det var innan<3 Hon och jag har varit sååååå tajta bästisar när vi var yngre, därför så känns hon mer som en syster än som en gammal vän<3 tiden flög iväg fort och det var dags att cykla och hämta lillan<3
Tack för kaffet och för en stund med dig min fina Johanna, jag är så glad för dig<3

Ikväll så var det kväll nr 2 med "halv 8 hos". Och ikväll var vi hos syrran!


Elin bjöd på Skagen på danskt rågbröd till förrätt! Skagen röran var supergod!! Jag hade lätt kunnat äta två;)
Till huvudrätt så åt vi helstekt fläskfilé, hasselbackspotatis m paprika å cayene pulver, och grönpepparsås! Hemmagjord sås är ju så gott, och denna var verkligen god! Som tur var så fanns det påfyllning på den!

Efterrätt var hallon mousse med mintchoklad! Precis lagom till en mätt mage;) och vårt lilla sällskap har alltid så trevligt ihop! Jag hade kunnat ha de så en kväll i veckan året runt, lätt!;)
Tack Elin för en jätte trevlig kväll med jätte god mat!


lördag 12 maj 2012

Middagen hos Sjöbeck var helt magiskt! Vilket värdskap, vilken mat, och en sån fin servis!
Vi bjöds på Cava när vi kom ( cider till mig) i snygga champagne glas, fick sitta ner i soffan och få menyn uppläst!
Sen minglade vi lite där medan Sjöbeck fixade förrätt! Mest förvånad var jag över hur god varmrätten var, i och med att hon är vegetarian och jag inte är så glad i fisk. Men hursom så blev det färsk pasta, med currystekt ( tror jag?!) räkor, kräftor och musslor! Grädde å lite lök å sånt fanns oxå i, jisses vad gott det var!
Och så fint dukar på porslin som Sjöbeck samlat sen hon var barn och aldrig använt, premiär kvällen till ära!




Och tiden gick så fort i goda vänners lag, rätt vad det var så var klockan 22:30 och vi satt och diskuterade dagis, haha;)



Tack för en mysig kväll fina vänner och framför allt Sjöbeck! Nästa vecka är det Elin Eks tur, och ribban är lagt högt, pju!

Igår så var vi hos "morfar" på kvällen och åt tacos, Saga njöt i vanlig ordning av hela familjens uppmärksamhet! Vi får väl se vad hon tycker om att dela med sig till lillasyster sen;)










Och idag är stora dagen för baby! Han åkte till Göteborg tidigt imorse, han ska springa varvet på 2,1 mil!! Jisses! Jag är så imponerad, det är långt att springa och långt att åka dit. Men brinner man för ngt så<3 jag och Saga stannade hemma, och vi saknar honom såklart!

Efter sovit middag så körde vi och plockade upp moster Elin och begav oss mot Barbacka där vi nu ätit lunch:)



Jag dricker kaffe och bloggar här i en soffa medan dom busar i lekrummet<3 Snälla moster Elin som så gärna busar med lillan, sånt gör mig så glad!
Och att få sitta ner i lugn å ro och dricka lite kaffe är ju inte heller fel;)

Och ikväll är det pizza å IFK med tjejerna hos Elin, heja heja!

torsdag 10 maj 2012

Halv 8 hos....

Sjöbeck! Ikväll drar vi igång vårt lilla projekt;)
5 veckor, en dag i veckan så ska vi träffas och bjuda varann på tre rätters.
Jag, Elin Ek, Elin I, Sjöbeck och Mie! Vi har en och samma budget, och ikväll ska alla ta med sina menyer som ska i kuvert och klistras igen till det är sin tur. Så det är lika villkor;)

Sista gången kommer att vara hos Elin I den 7/6, och då rankar vi 1:an och 2:an för att få fram en vinnare! Vi ska ta lite foto under våra middagar som ska resultera i en liten "bok", vinnarens middag hamnar på framsidan!

Och som sagt, ikväll börjar vi. Och det är Sjöbeck som står för mat och värdskap! Så spännande det ska bli!



tisdag 8 maj 2012

Utveckling samtal!

Två tidiga morgnar på jobbet resulterar i däckad Lelle på kvällen... Sist jag var hos BM så fick jag välja lite pest elr kolera, skippa järnmedecinen för att rädda magen, elr fortsätta med järn och ha ont i magen. Gah!! Jag fick skippa järnet då magen är viktigare, så nu blir jag utan järnpiller, vilket leder till att blodvärdet sjunker. Det som äntligen var uppe på 110! Jaja, det är inte så länge kvar, och att bara somna på soffan är ju inte hela världen:) jaja, nog om det!

Idag så var jag och Alec på dagis för att ha utveckling samtal med Sagas fröken<3
Alltså det är så himla kul och spännande att få höra hur hon är på dagis, hur om beter sig och hur hon uppfattas! Dom hade en jätte fin läroplan som dom utgick ifrån där dom hade vissa "nycklar" som skrevs ner. Språk, motorik osv.. Bilder och ledord samlade fint i en pärm med Saga på framsidan.
Hon fick så mycket beröm för sin framåtanda, nyfikenhet, integritet, empati och sitt tal! Fröken sa att dom ibland glömmer bort att hon inte ens är två år! Hon pratar 4 ords meningar och har bråttom med att lära sig allt:) Jag blir så glad och stolt såklart, vår lilla pärla<3
Vi hade såklart älskat henne lika mycket hur hon än varit, men jag är så glad över att hon tar för sig här i livet!

Ikväll så däckade jag i soffan igen, vaknade typ vid 20:30 och Alec var puts borta. Jisses, jag för runt som en yr höna här hemma och letade. När dörren väl gick upp och han steg inom dörren så förstod jag. Såklart, han var ju ute å sprang;)

Imon är dt sovmorgon, gottis!
Natti<3


söndag 6 maj 2012

Humlestafetten igår gick hur bra som helst! Baby sprang sin 7,8 sträcka på under 33 minuter! Det är 1,5 minut bättre än förra året! Go honey go!!
Fantasi tjejerna sprang oxå på bra! Synd att jag inte kunde vara med å hejja;( men nästa år så får det bli ETT fantasi lag ist för ett kill och tjej lag. Och DÅ, ska jag vara med igen;)

Jag var på jobbet och höll ställningarna med Mie å Lova ist! ;)
Sen pysslade jag lite hemma då jag hade typ 3 timmar helt själv hemma! Först var det lugnt och skönt, men efter ett tag så fick jag ringa familjen och tjata lite på när tusan dom skulle komma hem! Haha;)

Så Alec å killarna & far å Saga dök upp vid 16 tiden, och då hade jag middagen färdig. Sen blev dt tidigt i säng, haha, alla däckade lite överallt, gott!

Idag så började Alec å killarna å Saga å cykla bort till idrottsplatsen å lirade basket & fotboll. Jag körde bort till Siba för att köpa en symaskin! Men den vart visst 200 kr dyrare i butik än på nätet ( ? )
Så jag struntade i de i åkte till växthuset! Som jag tjatat om mina tomater, nu jäklar ska de odlas!
Haha, tanten i växthuset sa "vattna bara dom bara med vanlig gödning som du har till dina blommor hemma" "Ehum...jag har bara plast blommor hemma.."

Men men, jag fick med mig lite gödning hem:)



Saga ville såklart oxå hjälpa till:)



Jag fortsatte med att plocka ogräs på gräsmattan, maskrosor mest, Saga sprang efter som min lilla hjälpreda å tog maskroserna och slängde i ogräs korgen. Haha, hon var så nöjd och stolt över att hon gjorde en insats och hjälpte till. Kul att pyssla tillsammans<3

Melle kom oxå och hälsade på och hade med sig god fika! Kanel/vete krans med hela nötter i! Jätte god! Ifrån Conditori Boulevard...man får ju passa på:)







Killarna hittade ett myrbo, usch!!




Jaja, nu ligger jag iaf i soffan å kollar mästarnas mästare, jag gillar inte han, Gunnar Larsson. Han kan åka ut ikväll tycker jag.
Och just de ja, IFK, vilken grej! Till och med jag som inte ens bryr mig om handboll, tycker liksom, wow! Heja Kristianstad!

Nu ska jag dricka coca cola, så jäkla gott;)

"wherever you go,
no matter the weather,
bring your own sunshine"


fredag 4 maj 2012

Bio!

Igår kväll efter jobbet så kom mor och hälsade på och busade lite med Saga<3

Vi njöt lite av solen ute på vår lilla gräsplätt, så skönt! Jag kan inte fatta att vi nästan är framme, framme vid barfota, spontanbada i nån sjö, grilla, havet, glass... Ja, ni vet!

Men idag så var det regn som gällde, jag tog bussen till jobbet. Rösten min vart försvunnen både igår och idag, men jag känner mig inte sjuk. Gulliga kunder som frågar om jag mår bra<3 en stammis sa de till mig. "mår du bra?! Du tar väl de lugnt å så? Aja, snart så ska du ju vara ledig, och så är det sommar! Det förtjänar du".

Då blir man glad:) Skönt var dt med frukost rast iaf. Det börjar kännas i benen å i fötterna nu att jag väger lite fler kilo än vanligt..!




Kvällen bjöd på bio med Alec å killarna! Moster Elin kom ut till Hammar för att mysa med lillan.




Denna filmen såg vi! Och jisses så bra den var! Det var verkligen en jätte bra film! Ni vet ibland så kan Marvel filmer bli liiiite för mycket så dom blir töntiga, men det blev aldrig denna. Cool action, bra humor i lagom dos, lite patriot känslor för mänskligheten ( som i Independence Day ) och så lite kärlek såklart!
Ja den var verkligen bra! Se den!

Saga var vaken när vi kom hem, och hon blev helt till sig av att vi hade brorsorna med hem! Fina unge;)

Imon ska jag öppna med Mie, som är halt efter sin skidresa olycka, men det ska nog gå bra, vi får hjälpas åt;) Humlestafetten är imon och Fantasi laget föll nästan ihop i år efter olyckor, graviditet å konfirmation;) men till slut fick chefen ihop det, i sista stund som vanligt;)

Alec ska springa för kill laget, så då är dt morfar som kommer med och har hand om barnen mellan sträckorna, hoppas dom slipper regn!

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen! Sov gott!

onsdag 2 maj 2012

Resumé å lycka

I Söndags så var det Pappi som bjöd på pizza hemma i kyllingaröd!



Lite soffhäng och kaffe fick avrunda denna härliga helg! Och så började en ny vecka!
Och så var det ju Valborg! Jag, Saga å Alec promenerade bort till Nosaby idrottsplats för att titta på bålet, skapa lite nya traditioner här i Hammar;)

Och på igår så var det ju röd dag! Så då jobbade jag bara till 12, skönt! En stund i solen fick dt bli när jag kom hem. Sen åkte vår lilla familj till Rosegarden på kvällen och åt mongolisk buffé! saga stormtrivdes<3









Gott var det iaf! Plus att det är ngt av det skönaste med sommaren, att man äter ute liiiiite mer än vanligt, slippa laga mat. Skönt!

Idag så hade jag stängning på jobbet. Vilket innebar sovmorgon med familjen, kaffe ute på altanen, Gud vad man vänjer sig snabbt<3
När jag var på jobbet så fick jag en liten överraskning! Baby å Saga hade varit å köpt ett växthus till mig, som jag velat ha då länge, som jag ska odla tomater i !



Jihuu! Alec har oxå planterings planer;) men hans går mer i bakverkens väg...




Och baby å Saga dök oxå upp på jobbet precis vid stängning för att hjälpa mig med att stänga<3 Gullefisar!! Min fina lilla familj, som hjälper mig och finns där i vått å torrt!

Elin kom oxå å hjälpte till;) Vi fantasi flickor skulle ut och äta ihopa, på världens godaste Bar-B-Ko! Och som vanligt, oxfilé..






Världens finaste tjejer! Vi har alltid så mysigt ihopa<3

Alec tyckte jag skulle ha efterrätt när jag kom hem! Min bagare<3




Jodå, jag är lycklig och tacksam över allt fint och alla fina i mitt liv!
Sara Pee körde mig hem och nu vankas dt kaffe i soffan, gott;)