onsdag 27 juni 2012

Smider planer...

Igår så var Elin å Elin här;)



Vi kollade tider, priser och olika möjligheter och smidde planer;)

En dröm för mig har varit att få se Phantom of the opera musikalen! Problemet har ju lite varit att om man sett den här i Swe så hade den varit på svenska. Och nej, det är musiken och texterna i den Engelska som jag älskar!
Och en dag när jag och Iversen jobbade tillsammans så fick vi höra att Peter Jöback ska ha huvudrollen i musikalen i England!! Helt galet!
Men då hade jag redan passerat gravid månad 6 så då var dt inga flygbolag som tillät mig att åka med;(
Men jag och Iversen drömde oss iväg iaf... ;)

Såååååå....
Han spelar i musikalen tillochmed 1 September, så sista Augusti så åker vi!













Då kommer bebis Zara bara vara liten liten bebis!
Det kommer kännas galet svårt att åka bort bara, även om det bara är för en natt. Men det är ju ett tillfälle som aldrig kommer att komma igen...
Men ja... tusen tack till världens bästa pappa Alec <3


måndag 25 juni 2012



Midsommar spenderades med Alecs underbara systrar<3
Vi åt enligt tradition och grillade, som nu oxå verkar höra till?!:)



Alec bakade sin specialarkaka med rabarber ifrån rabatten, och sen rundade vi av det med jordgubbar och grädde på kvällen. Tråkigt att det regnade så vi skippade alla lekar som annars kan va kul. Vi bara chillade, traggade, å fikade <3



Välling hos faster<3

Dagen efter så kunde barnen (å pappa) inte hålla sig, så dom trotsade vädret och tog ett dopp i vår lilla pool ändå;) Galningar!



Och vi körde på med grillat efter dt igen för att värma kroppar och mätta magar!



Vår rara granntant hade bakat och kom inom med lite småkakor till oss! Småbröd bakat med riktigt smör, hon är så snäll!


Sen fick de bli inne mys med film hela dagen. Trist att det regnar så mycket, men vad ska man göra! Hoppas att det blir bättre i juli iaf;)

Söndag morgon så smög jag och Saga upp tidigt och satte igång och börja greja i köket!
Vi bakade scones och stekte en MASSA pannkakor;) vi hade mysig frukost i tankarna! Vi tänkte gå å väcka pappa å killarna, men dom vaknade när vi började vispa grädden, haha;)






Och vips så vart helgen slut! <3

Nu är det Måndag och regnet fortsätter...Alec är på jobbet nu och Saga sover. Jag sitter å lipar till extreme home makeover, haha.
Annars så väntar vi bara.... <3




fredag 22 juni 2012

Midsommar!

Vi struntar i de mörka molnen och låtsas att dt är soligt, tar på brillorna och går på morgon prommis<3








torsdag 21 juni 2012

Sommarlov



Igår väckte solen mig med kittlande strålar som letat sig genom gardinerna i sovrummet. Jag älskar solen! Egentligen borde man bo i ett varmt land året runt! Jag och Saga har hittat en perfekt symbios där våra vardagar passar hur bra som helst ihop och hon får leka av sig sina tre timmar om dagen på dagis. Det känns skönt, för jag känner att jag inte riktigt kan tillgodose hennes lekbehov just nu;)

Finaste Tine å lilla Emma kom och förgyllde vår eftermiddag med kaffe lek å snick snack<3
Emma å Saga var nyfikna med varann men spelade inte riktigt i samma liga när dt gäller lek.
Saga sprang ut på gräsmattan med en boll, "Kom Emma"! Ropade hon, haha, hon har inte riktigt koll på det dära när barn börjar gå;)



Tine är härlig att vara med, hon är som hon är och man känner sig lätt avslappnad i hennes närhet och hela hon utstrålar värme, det gillar jag<3
Vi hann med en promenad oxå innan dom skulle hem<3

Idag har varit som början på ett sommarlov!
Jag lagade omelett m grönsaker till Saga till lunch. Jag står ju nu för hennes daglig närings intag som dom annars varierar så fint på dagis. Hjälp! Jag är ju ingen vidare kock i köket! Tips mottages gärna;)

När Alec kom hem så var det dags för premiär dopp i vår plaskepool som är hur skön som helst!









Haha, Saga blev helg galen i vattnet och bada hur länge som helst! Skönt att gassa i solen, och sen svalka sig när det blev för varmt.
Vi spenderade hela dagen i vår lilla oas och när magarna började kurra så startade baby grillen..



Grillade revben, i love!! Mätta å trötta åkte vi en sväng till maxi för att handla sista inför midsommar. Och nu har jag hamnat i soffan, skönt<3

Ja, underbara sommar gör att vintern känns så avlägsen. Det får den gärna göra, mera sol, mera bad, mera grill<3

tisdag 19 juni 2012

Vinnaren är....

Ikväll samlades vårt "halv 8 gäng" för middag ute på stan. Det var dags att kora en vinnare. Gertrud på kontoret stod för räkning av röster och hade förseglat 1:an och 2:an så fint i varsitt kuvert.




Elin Ek fick andra plats! Och jag och Sjöbeck hamnade på delad 1:à plats! Galet roligt!



Samtidigt diskuterade vi alla hur svårt det var att komma fram till hur vi skulle rösta. Bästa maten, helheten, något spec man fastnat för?!
Det är egentligen omöjligt att utse en vinnare i en sån här tillställning. För varje gång har jag känt mig lika lyxigt bortskämd med varmt välkomnande, tända ljus, drink, underbar mat, och en trevlig kväll med vänner! Hur ska man kunna skilja den ena från den andra?! Jag skulle inte vilja vara utan nån av kvällarna, men det hör ju ändå till att nån måste vinna, och den glädjen fick jag dela med Sjöbeck<3

Det är verkligen att rekommendera, om du känner att du tar dig dåligt tid för att hitta på saker med dina vänner. För detta har verkligen varit jätte roligt! Lite sorgligt att det är slut, men det lär bli en favorit i repris inom snart gissar jag;)

Natti Natti !



Frukost på Maxi, tja, varför inte! Har precis varit å lämnat Saga på dagis och tänkte passa på att handla i lugn å ro.
Gårdagen blev inte alla som planerat..! Vi vaknade till solsken och åt frukost och sen gick vi ut på prommis


Kom hem, åt lunch, och skulle preciiiiiis upp å sova middag...PANG!
Saga hade på ngt vis lyckats klättra upp på och välta vår stenstaty som stående hallen. Den gick mitt itu, och Saga hade fått den på foten när den föll.

Och hon skrek, jag lade på en påse frusna ärter och ringde 1177. Åk in till akuten sa hon, så det gjorde vi. Vi var där vid 12, satt å väntade, pratade m sköterska, upp på röntgen, ner igen, bilderna hade inte blivit bra, och nu hade Alec anslutit efter jobbet, upp å röntga igen...
Och första gången så var jag tvungen att lämna henne själv på britsen eftersom jag är gravid och inte fick vara inne i rummet. Jag kände mig som en sån förrädare när hon satt där å ropade på mig, usch. Men men, klockan 18 var vi hemma igen. En spricka i foten var det, det skulle få läka själv och hon mår bra. Tur är det<3
Kanske lär hon sig att bli liiiite försiktigare nu..?;)

Nej, nu ska jag handla!

söndag 17 juni 2012

Födelsedagshelg!

Denna helgen så har jag verkligen känt mig bortskämd! Det tycker jag är dt bästa med att fylla år, man får vara glad över att det är din egna dag och att människor gratulerar och ger extra kramar<3

Jag vaknade av att Saga å Alec kom in i sovrummet med kaffe, paket å blommor! "här mamma" sa Saga och slängde upp ett paket på sängen;)
Jag fick en tack service som jag nämnt i förbifarten på EKO att jag tyckte va fin. Tydligen så hade dt uppmärksammats mer än jag trodde;)
Och på kortet på blommorna fick jag veta att jag och Alec skulle på dejt på Kippers källare på kvällen, mums!! Alec kan det dära, med att överraska<3

Vi hade kalas med min pappa, syskon å morföräldrar. Tårta som jag och Saga bakat!









En mysig eftermiddag som gick hur bra som helst att spendera ute trots regn! Vi satt ju under tak och det var ljummet i luften.
Far stannade kvar och busade med Saga medan jag å Alec smet iväg för god mat på kvällen!
Och vad mysigt där är! Det känns inte som att man är i stan, man sitter ju nere i en källare så dt är mörkt med levande ljus som nästan enda ljuskälla!









Jag åt jätte god oxfilé m baconlindad sparris, potatis å bea. En favorit som jag gärna kör på när det ska ätas ute. Och köttet var verkligen jätte gott!
Alkoholfritt öl till dt gick hur bra som helst, även om Alecs Mariestad såg väldigt god ut den oxå;) tack baby för att du vet vad jag gillar å vad som gör mig glad<3

Film i soffan när vi kom hem, och hux plötsligt... Så var dt en ny dag!
Vi har köpt en pool, som var mycket större än vad vi trodde!! Alec pumpad upp den idag och den passar PERFEKT ute på soldäcket! Så nu väntar vi bara på fint väder, sen kommer dt bli poolparty (haha, för oss iaf;) !!

Idag så skulle tjejerna komma på kalas! Vi satt oxå ute<3







Saga måste undra varför vi äter massa tårta hela tiden och jag får paket ;)
Tack mina fina vänner för en jätte mysig eftermiddag, ni är så härliga som kom ut å firade mig<3
Emma, Linnea å Elin.I. stannade kvar när dom andra åkte hem för vi skulle ändå in på bio sen. Och en viss liten tjej njöt i fulla muggar av uppmärksamhet av tjejerna.. Haha!


Här kröp hon upp mellan systrarna Axhem;)

Vi åkte sen ist in å åt på BK och inväntade filmen. Den nya Snövit filmen! Den var faktiskt bra, den var inte så rå som tex Game of thrones, man märkte att den var tillåten ifrån 11 år. Kärlek å trolldom, bra skådisar, jag är ju svag för Sagor;) Och jag är svag för bio över huvud taget, å popcorn;)

Nu är jag tillbaka hemma i soffan och nu är helgen slut. Jag känner mig jätte firad å tacksam<3


torsdag 14 juni 2012

Jag har fått snurr på de här nu, med att vara ledig, hemma mamma;) Just nu är det bara chilla, leka, äta, mysa som gäller. Jag gör absolut ingenting just nu, när Saga sover såklart. Och det är skönt!




Jag och Saga bakade tiger kaka idag. Sagas favorit del var såklart när hon fick slicka på vispen<3
Men kaka blev dt av de!

Mor skulle ta bussen ut hit efter jobbet för att gratta mig i förväg för att hon inte kunde komma till helgen. Far dök oxå upp i sedvanlig ordning som han brukar när han har sina lediga dagar. Så det blev kak å kaffe kalas! Saga var alldeles till sig å njöt av fullständig uppmärksamhet ifrån mormor å morfar!





Tack för mysig titt!


Penicillin å Game of Thrones

Aldrig förr har jag haft så ont av bihålorna! Det liksom vandrade ut i kinden, ner i käken och upp bakom ögat. Efter lite FB tips så insåg jag att dt var lite allvarligare än jag först trott.
Natten mellan Mån-tis så hade jag så ont att jag var tvungen att åka in till akuten. Jag fick en gravid vänlig smärtstillande pilla så att jag skulle kunna sova, och nästa dag var det till doktorn.
Så nu äter jag penicillin i 10 dagar och börjar känna mig lite bättre.
Ngt som varit riktigt tråkigt är att mitt smaksinne är så nedsatt att jag inte kunnat njuta av ngt riktigt gott på länge!
Känner mig som Barbosa i Pirates filmerna... Är sugen på saker, men ingenting smakar.. Men men, det ska ju bli bättre nu!:)

Bebis i magen har börjat bli väldigt mycket mer aktiv i magen dessa dagar, hon vänder å vrider och verkar ha lika svårt för att ligga still som jag;) Helt sjukt att det bara är 4 veckor kvar..
Det är skönt att vara ledig nu, trots sjukdom, så är det skönt att bara göra ingenting. Försöka passa på att vara med Saga på tu man hand nu så mycket jag bara kan, ge henne så mycket av min tid som jag kan nu eftersom hon snart kommer att behöva dela den<3

Jag och Baby har börjat kolla på en ny tv serie. Game of thrones, och jisses!! Den är så jäkla bra! Vi började i Söndags och idag så kollade vi på de sista avsnittet på säsong 1. Makalöst bra, en sån serie som man bara längtar efter nästa avsnitt! Tur att Alec delar mitt film intresse, det blir ju så mycket roligare då<3

Nu ska jag nog göra ngt vettigt som att åka å handla. Det ska ju bli lite tårtkalas i helgen tänkte jag, för jag är visst snart 26 år redan...!





lördag 9 juni 2012

SRF




Här; på Ekströms Cafe landade vi klockan 10. Far bjöd hela stora familjen på blues frukost! Och jösses så gott! Nyslungad honung, riktigt smör, hembakat bröd, pålägg, jordnötsmör, hemmagjorda marmelader, hemmagjorda müsli, färska bär m fil å ägg... Ja jag kan hålla på länge!









Och kaffet utomhus i solen efteråt!


Samtidigt så var Lasse å Marie blues där och underhöll med musik, precis sådär i bakgrunden. Och liten by som det är så vore dt väl konstigt om man inte träffade nån man kände;) Moster Johanna var oxå där och åt frukost<3
Och ett par Fantasi kunder hittade mig och Elin där tillsammans och lade ihop ett och ett.
"Så ni är här nu" sa han. "Jo" haha, man bor ju inte på jobbet liksom!

Tack för mysig frukost kära Pappi!



Vi drog vidare till Sweden Rock efteråt! Jag och Alec blev lite festival nostalgiska. Och drömde oss lite bort att det kunde bli vår grej. Att en gång om året fly vuxenlivet, lämna bort barnen och leva rock liv i tre dagar. Så vi får se;)



När vi väl var hemma efter 6 timmar så vart vi hungriga igen..



Det löste pappa fint!



Grillad korv är ju så gott!!
Saga hjälpte sen mig att klippa gräset, duktig tjej<3



Nu är jag helt utslagen i soffan med svullna fötter och ömma ben. Men det är dt värt! Jag är bara glad att jag inte är lika svullen denna graviditeten som jag var förra gången.
Ikväll är det fest hos Frida, men för vår del blir det EM fest här hemma ist<3 tjejerna ska nog klara sig ändå;)


fredag 8 juni 2012

Last supper



Igår så var det dag för sista halv 8 hos mig. Hos Elin.I. ! Även var det första titten i hennes nya lägenhet, hon fick nycklarna förra veckan men har redan lyckats få så himla fint och mysigt där!! Högt i tak, stora fönster och vita väggar, underbart!
Och så har hon lite röda grejer överallt som färginslag i det vita, så fint! Så vi andra träffades en sväng på stab innan för att köpa en inflyttnings present till henne. Och det blev, en RÖD godis skål, för Elin är ju lite utav en gottegris;)




En fika på darins hann vi oxå med!

Och nu till middagen:



Förrätt: smörstekt bröd med Honungs gratinerad chèvre och valnötter med ruccula å serano skinka! Alltså, jag har aldrig varit så glad i ostar å så, men jisses vad gott det var!



Huvudrätt:
Fläskfilé med rotsakskaka och whiskysås! Hur gott som helst!




Till efterrätt blev det Japp-mousse med grädde å hallon, den var farligt god!

Och nu kommer ju den omöjliga uppgiften att utse en vinnare! Alla har på olika sätt varit så olika! Den 19/6 ska vi gå ut å äta tillsammans och då ska vinnaren avslöjas. Vi ska skriva ner våra röster på en lapp och ge till en utomstående ( Gertrud på kontoret på fantasi;) Sen ska hon räkna ihop rösterna och skriva vinnaren på en lapp och så ska vi öppna det tillsammans, spännande....!

onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen

Började med frukost på världens bästa fik;)



Och en sväng på stan!



Och sen hade världens bästa dagis fröknar på eget initiativ ordnat grill/fika/lek dag på dagis, med föräldrar, sånt gillas!















Kreativa barn fick rita på ett stort papper tillsammans. Dock undrade vi lite hur flickan som ritade "grejen" till vänster i mitten tänkte? Haha...

En tur till Maxi...



Och sen var vi hemma!
Det har verkligen känts som en helgdag!