tisdag 31 juli 2012

Besök

Igår så kom Elin Iver hit för att främst hälsa på den nya fröken Golstrand<3 Mellan skurarna så tog hon cykeln hit!
Jag hade oxå saknat henne och såg fram emot lite tjejsnack å skvaller;) haha, Saga ville oxå få sin beskärda del av sällskapet så Elin hande fullt upp;)






Fina Elin, tack för idag! <3

Idag då var dt tvätt tid, kändes skönt att göra lite "vanliga" sysslor igen! Men jisses, jag inser redan nu att ett barn till betyder mer tvätt, haha, men dt är helt okej, tvätta är inte så farligt tycker jag;) man kan ju inte göra ngt annat än att le när man ser hennes små bäbis kläder<3

Elin och Mie hade bestämt lekträff i Tivoliparken med sina syskon barn, underbart initiativ!
Så jag körde å lämna Saga på fantasi vid 15 tiden! Saga var först liiiite blyg, men Mie hade köpt såpbubblor till henne, så då mjuknade hon genast;) Gulle! Och när vi stod där utanför så kom precis, som på beställning, Josefin och Robin gåendes med vagnen. Lilla Noelia som var uträknad till samma dag som Zara! Så vi fick kika på varandras barn såklart, söta tjejer<3

Jag körde å handlade, sen hem, Alec skulle precis ut på en löptid när min mormor ringer (ifrån sin mobil som jag inte ens visste att hon hade, haha)
Hon har sagt till mig en gång att hon har en mobil, men att hon brukar ha den avstängd i sin väska så att inte batteriet ska ta slut... Haha...
Iaf, som var i stan och undrade om dt fanns tid för ett spontan besök, javisst!
Så vi spenderade eftermiddagen tillsammans här i Hammar med bebismys å snick snack!
Dom hade köpt en jätte mysig bebis filt till henne<3

Precis när dom körde så kom Elin hem m Saga, dom hade åkt bussen. Saga öppnade dörren :"Mamma Pappa"!! Skrek hon, ivrig att berätta om hennes dag!



Jag blir så glad när hon får åka iväg på egna små äventyr, "Saga kommer sen" brukar hon säga då.
Sen när hon kommer hem så bubblar hon å berättar om minsta detalj hon hittat på. Hennes glädje känns som min egen<3

En lekfylld dag för Saga som varit uppe tidigt och lekt med pappa hela dagen, utan att sova middag.
Hon låg på soffan och beställde välling nu ikväll, döm av vår förvåning när vi kom ut några minuter senare i tvrummet och hittade henne såhär:



Och detta är tjejen som ALDRIG somnar utan att man nästan håller fast henne tills hon inte har ngt annt val än att somna! Haha;)

Chill i soffan för min å Alecs del sen, med ny serie, Person of interest, skönt! <3


söndag 29 juli 2012

ZARA



Det var på Lördagen den 21/7, gravid vecka 40 +5 dagar. Vi vaknade som vanligt, jag fick sovmorgon och Alec gick upp med kidzen. Sen när jag kom upp så satt vi ute och snackade med grannarna, vi pratade om att det inte verkade som att dt skulle komma någon bebbi alls! Haha..
När dt var dags för Saga att sova middag så passade Alec och killarna på att åka iväg och bada. Jag lade mig hos Saga, men kunde inte sova. Jag tyckte ändå att jag kände något litet som drog och spände i min mage. Messade lite med Carro, och hon "varnade" för att barn nr 2 kunde gå fort. Men men.. Efter en timme tyckte jag redan att dt började kännas mer, nu var klockan typ 13-14 ngt, så jag ringde till Alec, sa att han inte skulle jaga upp sig, men att dom borde komma hem.
Så när dom kom hem så hade dt börjat göra ganska ont, Saga undrade varför mamma hade ont i magen <3
Jag låg uppe i sängen och försökte ta dt lugnt, hade installerat en värktimer app på mobilen för att kolla frekvensen så vi skulle veta när dt började dra ihop sig.
"När dt är 5 minuter mellan värkarna så kan du komma in" sa dom på CSK.
Aj, aj, aj; jag började genast minnas hur dt kändes och flämtade på bäst jag kunde. För inte kunde det vara dags redan! Jag hörde hur Alec stressade på nere i köket för att han skulle komma upp till mig. Och när alla hade ätit klart middag så ropade jag på honom.
"Alec; Det är bara 3 minuter mellan värkarna och dom varar i typ 1 minut"
*Vi kör nu!! säger han. Det kändes så märkligt! Från att dricka kaffe i lugn å ro på morgonen till detta, på så kort tid! Med Saga hade jag ju värkar i 2-3 dagar innan dt var dags!
Så in på BB, jag fick stanna två gånger och hänga på Alec innan vi kom in genom entrén..
Dom var snabba och fick upp hissen till mig, in i ett rum direkt och "kopplade upp mig".


I och med att det var andra gången så var vi snabba med att säga hur vi ville ha de. Alec fick föra min talan när värkarna kom. Spinalbedövning och lustgas tack!
Så denna gången så fick jag spinalen mycket tidigare än sist, och det var jag väldigt tacksam för! Ha, jag tycker inte alls att dt är pondus att föda "naturligt", trust me, man har ont ändå!
Jag började känna att dt tryckte på efter ganska kort tid, så jag sa till barnmorskan att dt nog var dags. "Åh nej, inte än väl" sa hon. Eh, jo! Vattnet gick och dom fick skynda sig å på med doktors grejjer och ställa in stolen till mig. 
3-4 krystvärkar och vips, där var hon, lilla Zara, som bara hängt med oss alla dessa 9 månaderna som gått så snabbt utan att vi riktigt ordentligt reflekterat över att det verkligen skulle komma en bebis till!
Alldeles perfekt, helt egen, ingen mini-Saga som jag föreställt mig. Vår lilla dotter som vi älskade ifrån första stund! 
Det är så overkligt hur tiden bara stannar och man faller som i en lycko trans efteråt. Då fanns bara jag, Alec och Zara. Alec, min klippa. Han visste vad jag ville utan att jag behövde säga ngt, han sa alla saker som jag behövde höra, han peppade och tröstade. Jodå, pappan är viktig, han spelar ju den största rollen i dt rummet känslomässigt. Och jag är så tacksam för att han är han <3





Jag fick stanna två nätter på CSK, och jag saknade dom där hemma så mycket såklart. Och Saga! Plötsligt kändes det som att hon blev så stor! Min lilla flicka, min lilla Saga.
Alec, Adam, Hampus och Saga kom och hälsade på dagen efter.
"Bank bank" hörde jag på dörren, små springande steg, Saga med en ny nalle i högsta hugg;
"Var är bäbisen??" Det var dt första hon sa. Hon var så spänd och förväntansfull<3
Brorsorna var lika glada, världens finaste storebrorsor<3






Och ja, sen fick vi till slut komma hem!
Och då hade dt blivit sommar minsann;) Alec å killarna skulle köra iväg och bada, vilket slutade med att jag ringde hem dom igen, Haha, jotack, det är inte helt självklart att man ifrån att vara 1-barns mamma, fixar att bli 2-barns mamma direkt.
Zara var ledsen å var hungrig, Saga ville leka, å jag var trött och hade bara två händer. Haha;)
Men man lär sig<3

Vi har iaf hunnit hitta på en del som stor familj nu, och det är så härligt!
Saga har vant sig nu ganska snabbt vid att få vänta och ge sig till tåls, men hon är så glad i sin syster, och hon är så stolt när hon får hålla henne. Då glittrar dt i ögonen på henne, och hon vill inte ha napp i munnen då, inte när hon är stor tjej <3













Ja, nu blev ju detta ett superlångt inlägg, men mycket har ju hänt;)
Just nu så är Saga med mormor å morfar i stan, dom skulle till Tivoliparken, men det regnar ute nu så jag undrar vad dom gör! Jag och Alec pysslar lite här hemma, och Zara sover. Ja jisses vad bebisar sover! En natt så skrek hon som en galning, men alla andra nätter nu så har hon sovit som en ängel, så vi hoppas att hon fortsätter på det spåret!
De flesta i närmsta familjen har varit och hälsat på henne nu, och i veckan så ska lite vänner komma och träffa henne, det ska bli mysigt!

Grannarna var de första som fick träffa henne! Våra grannar är gulliga. Första dagen vi kom hem så knackade en av våra grannar på tyst å försiktigt och hon hade tårar i ögonen och gav mig en stor kram och sa att hon inte ville störa, men hade varsen present till både Saga och Zara. Gulle, man blir så glad<3

Ja, nej, nu ska jag inte sitta här å pladdra mer, ska ner å pussa lite på bebisen!


onsdag 25 juli 2012

Back to life

Ja, då är vi tillbaka i verkligheten igen, men nu är vi en till.
Hon ska oxå hitta sin plats i familjen, men hon smälter in så bra<3
Killarna visste jag ju redan skulle vara underbara storebröder, och Saga är den stoltaste av storasystrar. Hon är mån om Zara, vad hon gör och var hon är, att hon mår bra, gulle. Hux plötsligt känns Saga så stor i min famn, hela hon, stor å tung;) men hon är ändå fortfarande, min lilla flicka, och jag saknade henne så när vi var på BB.
Sommaren dök oxå upp minsann, jag måste dock klä mig ordentligt så jag inte råkar ut för mjölk stockning, bada får jag inte heller. Ha, men det är okej, det är ju pga världens bästa skäl<3

Idag, tack för pep Alec, så packade vi iaf ihop oss alla och har åkt till Torsebro badet. Även om jag mest bara kan sitta här å titta på så är dt härligt, härligt att vara med igen! Jag har dt ganska bra i min solstol, i skuggan under ett träd.



Jag längtar tills jag oxå kan va med å leka, bada!
Det gör nog Zara oxå ;)



<3 <3 <3

onsdag 18 juli 2012

Tiden går...

Igår så var vi på naturum, sen gick vi till tivoli parken och lekte<3




Sen handlade vi, och körde hem å åt middag. På kvällen så tog Alec å alla barnen cyklarna och cyklade till Milner skolan, deras "idrottsplats" är en perfekt lekplats för stora å små. Jag följde efter, i bilen;)

Killarna spelade fotbolls krocket, jag och Saga lekte i sandlådan och sparkade lite boll.
Vi passade på att utnyttja den lilla sol som dt bjöds på på kvällen<3
Vid 20 var vi hemma igen, film och mys. Vi kollade på American Pie, the reunion. Och den var ju faktiskt ganska rolig, precis som de andra filmerna, pinsam å äcklig emellanåt, men rolig;)

Jaha, där gick en dag till utan bebis!
Josefin och Robin fick sin guldklimp i Måndags! Helt galet, tänk att dom har en liten flicka! Vi har ändå följts åt och varit uträknade till samma dag!
Alla grattis till dom<3

Idag så vaknade vi som vanligt, Alec sköter hela hushållet nu, han går upp med Saga, fixar å grejar<3 idag så var han ute och gungade med henne i regnet, haha, men vad gör han inte för sin lilla tjej<3
"du ska vila dig", säger han till mig, min hjälte, jag känner mig så omhändertagen och hur lugn som helst inför att förbereda mig på vad som komma skall (men nääääär??)

Alec å killarna åkte till Rinkaby för sin årliga fotbollsgolf turnering<3
Mor kom hit och hälsade på under tiden! Och precis när killarna kom tillbaka så dök även far upp, han var oxå i stan.
Så vi hängde lite, Alec hade precis varit ute och hämtat sin nya super high tech systemkamera, så vi spanade in den å alla prylar som hörde till. Jisses, här ska dt fotograferas!

Jaha, kväll ska vi kolla på "War Horse", chilla, och ja, jag ska försöka tänka på något annat än bebis. Men det är inte lätt när man väntar...på övertid!

Men först....ska jag bada lillan <3


söndag 15 juli 2012

31/3 2013!




31 mars 2013, då är det premiär för säsong 3!!
I can't wait :)

/serie nörd;)

Vad har helgen bjudit på?

Ja, den började ju med en härlig morgon tillsammans alla iom Alecs semester!
Och killen som inte kan sitta still
började fixa i trädgården, plocka ogräs och sånt, Saga var inte sen å hänga på å hjälpa till;)




Framsidan skulle ju oxå fixas;)

Jag körde in till MVC och gjorde runtin koll. Allt såg jätte bra ut, fixerad bebis, hjärtat slog fint, och hon följde sin kurva. Nu är dt ju som sagt bara att vänta ut henne!

Morsan var inne i stan så hon passade på att komma in å hälsa på. Bygga Lego hade Saga bestämt stod på listan!:)



Lite senare kom far å Elin oxå inom, då krävdes de ju såklart fika!




Vi hade lite planer på att äta ute på kvällen, men bästa planen kom Alec på. Vi skulle testa Bella's place i Bromölla!
Då vi körde dit!










Coolt ställe med 50-tals inredning! Dock så vart vi inte så nöjda med vår servitris som klantade till vår mat beställning, en disträ
Sommarjobbar tjej som erlade ha tankarna på kvällens planer ist för kunderna. Det tog lite lång tid för maten att komma till bordet, och uppe på våning 2 där vi fick sitta så infann sig inte riktigt samma 50-tals känsla som rörde sig där nere ibland jukeboxarna.
MEN, vi var ändå nöjda med maten, och vi hade ju en mysig ute kväll känsla tillsammans iaf, så det får väl räknas som dt viktigaste;)

Idag så regnar det på som vanligt... Så baby bakade en äppelpaj, sen packade vi ihop oss och körde mot Degeberga. Jag släppte av baby i Everöd sen sprang han sista biten till Kyllingaröd;)
Där vankades dt pizza och film mys följt av smarrig äppelpaj! Saga och morfar tog en kvälls prommis å tittade på hästarna, man får ju passa på när man är på landet;)







Iron Lady fick bli filmen. Bättre än jag trodde, och helt klart sevärd! Lite dokumentär känsla över den, men Meryl Streep var lysande i rollen!

Nu sover vi ute i skogen, och det enda man kan höra är regnet, inga bilar, inga människor, jodå, skogen är mysig;)

Det är svårt att hitta på allt för storslagna äventyr nu när vi går i väntans tider, man vill ju vara redo. Så då var utflykt över natten hit en utmärkt ide!

Gonatt<3


torsdag 12 juli 2012

Semester!









Idag när baby kom hem så möttes han av två glada tjejer!
Nu ska han vara ledig med oss, underbart! Regnet är ju inte så kul, men det är ju ännu mysigare med inne häng när pappa me är hemma<3






Självklart ska ALLA gosedjur vara med när vi myser i soffan, haha;)

onsdag 11 juli 2012

Reeeegnar de ellor

Jodå, Saga och jag har varit inne å lekt hela dagen. Det är ju lite trist när det blir två "innedagar" i rad. Men vi har ändå försökt roa oss;)



mysigt i och för sig att ligga bredvid henne när hon sov middag och höra på regnet som smattrade på taket... Låg och tänkte på fröken bäbis, hur hon kommer vara, se ut, när kommer hon?! Tänk att dt snart är nära...

När baby kom hem ifrån jobbet vid 15 så hade det, som tur var, slutat regnat! Baby som jobbar extra länge denna sista veckan fick lite chill tid hemma när jag och Saga körde in till stan för att hälsa på moster Elin en sväng!
Elin, Elin å Lova skulle på kvällen ut på södertorg och lyssna på Wizex och käka langos. Det lät jätte mysigt, men jag får spara lite på sånt mys, det är bara så att allt är lite extra jobbigt nu. Och bara att hänga i stan en kväll kan ta på krafterna (tänka sig!!;)

När vi kom hem så var dt fortf fint väder så vi tog vagnen och gick bort till stora lekplatsen.
Och efter bara 5 minuter så dök en annan familj upp. "Mamma, är inte det Saga ifrån Olivias dagis" hörde jag en flickröst säga. Jodå, Sagas dagis kompis Olivia, hennes syster å mamma, pappa var ute på kvälls prommis.
Och jisses vad flickorna satte igång i lekte!


Så vi satt där å traggade i drygt en timme, jätte mysiga föräldrar! hux plötsligt var klockan 19:30 och dt började komma små regndroppar igen.
Så vi fick bege oss hem igen!
Det var så himla kul att se flickorna leka så fint, med varann på riktigt, stora tjejer nu ju.

Väl hemma så ringde grannflickan på dörren, hon hade hittat Sagas ena försvunna sandal ute på gården. Haha, gulle tjej "E de här Sagas"?!
Hur den hade hamnat där ute vet jag inte! Men jag är i och för sig extra tankspridd this days..
Baby kom tillbaka ifrån löpturen med grannen, och då började dom leta efter sandal nr 2, som spred nyfikenhet ibland övriga grannar, vilket slutade med att alla till slut letade efter den, haha. Jag har sagt det förr, men den här svensson idyllen är faktiskt rolig å kär på sitt sätt;)

Jaja, mycket barn tragg idag, men jag antar att det lätt blir så när jag spenderar mesta tiden av mina dagar med en snart 2-åring;)
Imon är Alecs sista dag innan semester, det ska bli mysigt, att få ha honom hemma<3

Så får vi se när Zara tänker behaga att komma!

Vi är redo!







Bäddat å klart, det är bara å komma!!<3




Haha, INTE DU;) <3

lördag 7 juli 2012

Häng på stan

Det vart ju dags för startskottet igår! Och lite vemodigt kändes dt att jag inte kunde vara med, men det är ju pga världens finaste och underbaraste skäl så det kan jag leva med;) vi fick hejja på baby ist som skulle springa milen! Elin höll sig till 5km precis som jag hade gjort.
Det var inte alls lika stor uppslutning med folk som dt varit föregående år, jag trodde faktiskt inte att det skulle spela SÅ stor roll att det inte hette Kristianstad dagarna längre, men tydligen.
Vi ställde iaf ut oss och inväntade löparna!



Och sen följde vi dom på så många olika ställen vi kunde för att hejja på! Elin sprang i princip på exakt samma tid som förra året! Nästa år är det vi som tävlar mot varann igen;)
Baby ropade till oss vid 7km att han sprungit "in i väggen" som det kallas, hans klocka hade lagt av så han sprang i blindo. Stackare tänkte jag, och när vi stod och väntade på honom vid målet så började jag tro att han hade brutit loppet då vi inte såg honom. Men ack så fel vi hade! Vi hade missat honom och han var redan i mål med nytt person bästa på över en minut!! Helt galet! Men jag tvivlade aldrig;)
Vi rastade lillvildingen på stan lite som var trött på att sitta i vagnen;)
Och jag som var hungrig blev överlycklig när jag på söndertorg fick syn på denna;


Mums!! Och Saga blev som tur var lite försiktigare när vi kom till tivolit där det lös lampor å musik å grejer.










Det blev ganska sent hem, men en film mäktade vi med. Idag så vaknade jag själv i sovrummet, dörren var stängd, kände mig utvilad men förvirrad, vad var klockan?! 10:07, jösses! Kollade ut genom fönstret, där satt Alec i sandlådan med Saga, drack kaffe å "bakade kaka".
Även om dt varit han som sprungit ett lopp igår så var det jag som var mör... Och det fick jag va, tack för sovmorgonen mitt hjärta<3

Trist med regn idag, men vi chillade hemma ist. Sen har det ju blivit en tradition nu, tredje året idag, så även detta året så körde vi in till staden, så bjöd baby på grill buffé på steakhouse! Mums!!



Ett vinnande koncept när man gillar grillat, och fläskfilén är ju bara sååå god!! mysigt att lyxa till det hela familjen och bara njuta av god mat å varann.
Vi gick bort till tivoli rocken efteråt för att kolla in läget lite. Tyckte även där att stan var tom på folk, och det verkade vara ganska mycket mindre folk på rocken oxå?! ( vi var iofs aldrig INNE).









Vi rundade av kvällen hemma på vår lilla gård och satt å traggade lite med grannarna. Hux plötsligt dök far å Jokke upp, dom hade oxå lyxat till med att käka ute på stan;)
Så vi bjöd på kaffe och tragg ute på altanen. Det är ju trots allt varmt ute ändå, fast än att det inte är soligt!

Nu är benen å kroppen trött igen, det känns att det är nära nu, jag tål inte lika mycket action som innan;) är så glad å tacksam för min fina familj som hjälper och stöttar med allt jag inte orkar just nu<3

fredag 6 juli 2012

Tollarps träff

Jag började dagen efter att jag lämnat Saga med att köra till Fantasi å äta frukost hos Elin å Elin;)


Jag hade tid hos BM kl 9:15 så jag käkade i lugn å ro. Kändes så avlägset att jobba nu, och den "stressande" känslan som kunde infinna sig när jag var inne på jobbet på min fritid förr, den var bortblåst, skönt;) kände mig precis som en vanlig gäst hos världens bästa tjejer;) Kvällen innan så var dom ju häPSV kollade på Phantom of the opera filmen, för att ha lite mer koll på den, och jisses vad vi längtar!

Bäbis Zara i magen mådde prima och hjärtat slog på som dt ska och hon växer som hon ska<3 Tänk att det bara är 10 ( + - ?) dagar kvar! Jag känner mig egentligen inte alls redo!!;)
En sväng till Maxi å handlade innan jag hämtade lillan igen. Sova middag ( i love ;)

Sen när alec kom hem så körde vi ut till min faster å hälsade på<3
Mitt kusin barn var oxå där och hade sommarlov, härligt!
Företetta dagmamma som hon är så är alltid faster redo med leksaker och aktivitet, för stora och små..;)



Deras kanin Stampe var väldigt populär..









Så hon gillar djur, det är så kul tycker jag! Även om hon är lite fööör våghalsig ibland;)
Vi hade trädgårds häng och jag drack kaffe å vilade kroppen ( som inte orkar spec mycket dessa dagar ...)
Sen kom Pappi å gjorde sällskap, min fasters man kom oxå hem och tände grillen, mmmm!






Grillad korv är ju bara sååå gott!
Och när man har en faster som är gudomlig på att baka så kan man ju inte hjälpa än att se fram emot efterrätten..






Lagom socker chockade så åkte vi hem vid 21 efter en trevlig dag, det får vi snart göra om!

Nu sover vi middag igen för att vila upp oss för kvällens startskott! Vi ska hejja på pappa som ska springa milen, och moster Elin såklart som ska springa 5km. Hoppas samma mysiga C4-dagarna känsla infinner sig även om det inte är C4-dagarna!!