torsdag 28 februari 2013

Längtar

Jag längtar efter våren, grönt gräs, solen, fåglarna, ljumna ljusa kvällar❤
På Måndag börjar jag jobba. Känns konstigt. Jag är liksom inne i hemma köret nu. "Behöver vi köpa blöjor" "Vem ska badas" "Vem/När är det dags för BVC" "Vad ska vi ha för mat"
Vissa tror att det bara är att koka kaffe å sälja kakor när man jobbar på ett café, men det är såååå mycket mer..
Och jag är ju helt ur gängorna nu när jag varit hemma sen 1 juni!!
Egenkontroller, kvalité kontroller, varor, beställningar... Haha, tjejerna får lotsa mig in i arbetslivet igen;) ❤

Snart så kommer min pappa hit å hälsar på oss lite, mysigt❤
Först ska vi chilla lite, och kolla på nya favorit filmen, Lejonlungen. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den, jag bölar varenda gång som Mufasa dör!!










onsdag 27 februari 2013

Mer sol

Efter morgonens Friskis pass så kände jag ändå hur solen gjorde sitt med mitt humör. Ju mer den sken, desto mer sken jag!
När det var dags att hämta Saga på dagis så hade jag och Maria följe med våra bebisar❤
Både Charlie och Saga var ute å lekte när vi kom till dagis. Skönt, haha, då slipper man hela klä på proceduren😉;)
Vi strosade vidare i solen till lekplatsen där vi stannade en stund å tragga lite. Men när hungriga små magar gjorde sig hörda så skildes vår åt för att gå hem och utfodra små ❤

Zara är lite förkyld, så jag badade henne i ett försök att få bort den där snoriga-näsan-sjukdoms feelingen över henne. Och det lyckades bra tyckte jag, hon älskar ju att bada!
Sen körde jag å flickorna in till stan. Jag lämnade lycklig Saga hos moster Elin och sen tog jag Zara med till Maxi och handlade. Sen körde vi tillbaka till Elin som skulle bjuda på middag. Och va faaaaen,jäkla handboll. Måste dom spela varenda gång jag ska till Elin! Inga parkeringar lediga på hela söder!!

Men av en ren händelse, slump, så preciiiiiiiis utanför hennes port så såg jag en ledig parkering när jag kom på mitt andra varv. Där kom en tonåring gående som fick syn på den samtidigt som mig. Han var på väg å ställa sig och "paxa" den, aldrig i livet tänkte jag!
Han hade säkert en bil som var på väg. Jag tittade på honom och viftade manande med handen åt honom att han skulle flytta på sig. Vilket han gjorde, tur för honom för jag var inte på humör att bråka om en parkering ,med otålig bebis i baksätet.

Elin bjöd på jätte god pasta och köttfärs sås. Och vi hade en mysig stund❤ Det är ju värsta grejen för Saga att åka in till moster i stan, hon uppskattar ju det som ett så mycket större äventyr än vad jag ibland tänker att det är, för mig alltså. Vi ska göra det oftare!! Finaste syster Elin❤

Nuuuu, är vi hemma, barnen sover och snart kommer Alec❤









Hurtig morgon

Jag lämnade Saga på dagis kl 9, sen stack jag till friskis för ett träningspass. Men nej, det var inte min dag idag.. Ingen energi i kroppen, musklerna svek mig alldeles för fort, och jag hade ingen ork elr inspiration att springa. Jag har svårt att börja dagen med ett träningspass, jag har lättare för att träna på e.m elr kvällen. Men men, jag gjorde mina övningar, så även om det inte blev 100% så har jag iaf rört på mig.

Nu sitter jag här och tar igen mig lite. Tittar på alla seniorer som snart ska på senior gympa pass, så duktiga dom är. Dom gillar att träffas, röra på sig, sån vill jag oxå bli när jag blir gammal!
Sitter å tjuvlyssnar på en tant som berättar att hon började känna sig förkyld å därför tog en whiskey innan hon lade sig igår, hahaha;)

Nej, nu hem till baby som väntar på att han ska få komma ut å springa❤

måndag 25 februari 2013

Aktiva Måndag

Idag så är det ny vecka och fullt ös med det;) Saga är ju ledig ifrån dagis på måndagar så jag tänkte att vi skulle hitta på ngt för att det skulle bli en händelserik dag! Alec jobbar nu kväll nu så det är bara vi tjejer hemma;)

Vi käkade iaf lunch, och sen så packade vi ihop oss och körde in till stan. Första anhalt var Fantasi för att hämta gammalt bröd till ankorna i tivoliparken! Saga skulle själv kasta till dom, men när det väl kom till kritan så blev hon lite rädd och kröp upp i vagnen. Hon som hade lovat att vara modig för att jag är så rädd!! Men men, vi skulle ändå stanna kvar och titta på dom.

Vidare till lekplatsen där vi stannade länge, det var mycket populärt! Och när Saga meddela att hon gjort i blöjan så var jag överlycklig att de nya fina toaletterna fanns till hand. Bra där!
Fräscha och rena, sånt gillar vi!
Zara tyckte oxå det var kul, kolla syrran lite och gunga såklart ;)
När vi sen kände oss hungriga så gick vi till Fantasi för äta lite! Det var syrran som jobbade så vi fick passa på å heja på henne oxå❤
Så mysigt! Jag är så dålig på att dra ut å fika med barnen annars, är mest en hemma mamma egentligen..!! Men, plötsligt händer det;)

Sen köpte vi med oss lite wienerbröd och körde bort till pappas jobb för ett första besök! Flickorna har aldrig varit där så det var mysigt. Saga var mycket stolt när hon fick starta en tryckpress❤ Och så fick vi ge honom lite extra kramar!

Klockan vart nästan 19 när vi väl kom hem. Då fick vi en liten överraskning i form av ett strykjärn som mor köpt till oss och varit och lämnat här när vi var iväg! Mycket bra uppmärksammat och mycket uppskattat, tack fina mor❤

Saga fick välling och Lejonkungen i sängen ( film på iPaden är populärt ) och Zara somnade i min famn i soffan. Jag åt ngt så glammigt som spagetti och falukorv med ketchup till middag. Nyttigt...? Vet ej.. Gott...? Mycket!

Nuuuuuu.....kommer snart Alec hem❤
Hoppas ni haft en bra dag!!























lördag 23 februari 2013

Lördagen i ord och bild

Idag när vi vart färdiga med morgonens bestyr så satte vi kurs mot Bökestorp! Till flickornas gamlemormor å gamlemorfar❤
Det är ju så lätt att bara köra och hälsa på, det är hur mysigt som helst, och det uppskattas till tusen! Jag ska bli bättre på det;)

Saga fick spela på morfars keyboard i hans ateljé. DET var populärt;) Mormor hade letat fram lite lego som det uppstod en mysig diskussion mellan de gamla huruvida de borde våt torkas av först innan de lektes med, haha, jag och Alec fnissade lite för oss själva. Vi fick höra lite barndoms minnen, morfar berättade roliga saker ifrån när han var liten, det är kul att lyssna på. Mycket var så annorlunda då!

Saga satt och drack mjölk ur en mugg, som jag brukade dricka ur när jag var liten och var hos mormor och morfar. Det kändes mysigt att se, bara en känsla som inte går att förklara:)

Vi körde iaf vidare på vår turné sen till Kyllingaröd där far hade startat grillen!! Ja, grillad korv i februari! Mums;)
Sen stannade vi där och myste ett tag❤
Vi kollade på Jokkes tavla som han målat åt Elin. Jag är så förbluffad, så stolt. Han är så duktig! Jag hade ju varit stolt över honom i vilket fall som helst, men han ÄR verkligen helt otroligt duktig! Jag ska lägga upp en bild på den när den är färdig. Även om den bör ses live.

Vi var hemma vid 19, och två trötta flickor fick välling och den stora somnade. Jag å Alec käkade middag och kollade på Mellon.. Ja, vad ska man säga. Army of lovers, vad var det där om liksom? Hon satt i en stol, mimade dåligt, det kunde jag gjort hemma ifrån soffan, eller?
Han Ulrik Glader, han låt fick mig bara att vilja sjunga "who's gonna save, the world, toniiiiiight", lite Swedish House Mafia inspirerad kanske?
Sen minns jag knappt de andra? Jag har svårt för han Robin, mer hans sätt, övertänd, jag vet inte..
Men! Jag gillade verkligen Ralf! Så jäkla bra! Synd om hans
Co. writer till låten bara, (Daniel Wilhemsson?) för blev han snuvad på "vinnar kramen" av Ralf, några minuter senare så snubblade han av scenen i tv bakom Gina å Danny, haha..
Alcazar var bäst iaf!;)
Sådär, det var min resencion!

Natti natti fooooks❤













fredag 22 februari 2013

Fredag

Vi började dagen med att leka med lera efter frullen! Och alla som använder sig utan lera vet att det torkar om man inte är snabb på med locken efteråt...
Så dammsugaren fick åka fram sen!

Vi har chillat, lekt, badat å pysslat här inne. Sen när pappa kom hem ifrån jobbet så gick vi ut å lekte lite. Extra kul för Saga då grannens barnbarn oxå ute på gården ❤

Nu ikväll har jag och Alec frossat i grillade revben! I love!
Nu är det helg, yes:)











torsdag 21 februari 2013

Det blev iaf en sväng på stan med Zara❤ jag som inte shoppar så ofta, köpte lite kläder till barnen. Och så inne på Åhléns så hittade jag en sån tråd/fruktkorg/våningsgrej som jag såg hos Iversen och blev kär i i helgen! Köpte, yes!
Där kan man ju ha både frukt och grönsaker! "Så fort du sätter kniven i grönsaken så blir det en kylvara" som Anticimex killen på jobbet brukar säga. Men innan dess är dt ju fritt fram att ha de framme;)
Det ser mysigt ut att ha sånt framme i ett kök tycker jag, det känns hemma och ombonat. Den stilrena känslan i ett kök är inte min grej, jag gillar när det syns att det kan både bakas och lagas mat där inne. Men visst kan jag tycka det är fint hos andra. Jag är där inne å pular för mycket om dagarna så dt skulle bara bli suck att plocka fram å ställa undan hela tiden.
Hade det inte varit för den där jäkla gips väggen så hade jag velat ha hyllor uppe som man kunde ha "synliga" bakredskap på! Men men, nu skulle jag ju inte snöa in på det?! Haha:)
Men på tal om baka så slängde jag ihop en kladdkaka till mig å Alec till kvällsfika, så jäkla gott! Utan ngt, att bara ätas som den är, tills man inte orkar mer!
Dvs inte så mycket för min del då jag inte är så mycket för sötsaker. Men jag klämde ett vanilj hjärta idag på Fantasi när jag å Zara var där inne å fikade med Elin❤

Men det mesta brände jag nog bort på friskis idag. När Alec kom hem ifrån jobbet så fortsatte han att leka med tjejerna på lekplatsen medan jag gymma.
5 km på löpbandet som "uppvärmning" har blivit en trend för mig nu. Det känns lagom, skönt! Då känns det som att det är lättare att ge allt jag har sen när jag hår över till styrke träningen efteråt. När pulsen redan är ordentligt uppe liksom!

Dock blev jag lite snurrig i slutet och fick sätta mig ner och äta en banan? Jag ska läsa på lite bättre om vad som är bra att äta innan träning. Säkert inte ett vanilj hjärta å en kopp kaffe;)

Bla bla bla, jag skulle bara skriva några rader innan läggdags och nu har jag bara babblat på, om vad? Jaja, nuuuu ska jag sova! Natti natti! ❤







Bittersweet

Igårkväll så läste jag ut den sista boken i "50 nyanser" boken. Det är alltid sorglig när en bra story tar slut. Man "lär ju känna" karaktärerna i boken och lever sig in i deras värld, och därför så blir det ju nästan lite tomt när det hela tar slut. Jag läser inte så ofta, men när jag väl läser så går jag all in! Senast så var det grottbjörnens folk, och de 4 böckerna som följde efter. Typ 5000 sidor! Jag har två böcker kvar i den serien, men jag tappade sugen lite på den just där då.

Iaf så kan man ju konstatera att storyn är ett vinnande koncept!
En vilsen/blyg tjej som känner sig osynlig,blir sedd av en mystisk/rik/självsäker/snygg man!
Författarna till denna boken och till Twilight är båda kvinnor. Jag undrar om dom drömmer om sin egen självsäkra dröm man som ska SE dom och älska dom över allt annat?
Jajam nog om den, nu ser jag fram emot filmen / filmerna! Apropå det så såg jag att en bok jag läste för några år sedan "små citroner gula" har blivit film! Spännande !

Jaja, igår då var mor här och hälsade på flickorna och käkade middag här, mysigt❤
Och idag så funderade jag på att åka in till stan en sväng. Jag och Zara hänger mycket ute i Hammar, och snart är det dags och börja jobba igen, så jag får se till å göra lite sånt som jag tänkte att jag skulle innan, haha;)

Hoppa ni får en bra dag!
❤❤

måndag 18 februari 2013

Skoj

I helgen så hanns det med en hel del! Tine och Emma var här och lekte lite med oss på lördag fm<3
Både inne och ute, och pulkan fick köras i backen såklart;)
Sen var det snabbt ombyte inför kvällens aktiviteter.
Vi, fantasi flickor skulle vara med och överaska Gertrud, vår kontor nissa, vår vuxna på jobbet! Hon ska fylla 65, och hennes barn och familj hade samlat ihopa oss alla på Kippers källare, där vi satt och inväntade henne som inget anade!
Och det var så himla roligt! När hon såg oss alla där, vi blev alla rörda, berörda, glada och allt blev super lyckat!
"Är ni alla här, för MIN skull! Jag kan inte fatta det"
Finaste Gertrud, det var värt allt! Och maten, herregud, underbart gott! Det blev tre rätters med hängmörad ryggbiff som huvudrätt!

Vi, yngre generationen, gick sen vidare hem till Iversen där festen fortsatte!
Vi spelade spel, lyssnade på musik, sjöng å skojade! Sen fortsatte vi till Grand där vi dansade hela natten lång. Vi schlager dansade som galningar, haha!
Det var ju 3 år sedan sist jag var ute, så en hel del förtryckt dans glädje släpptes ut, underbart! Tack mina finaste tjejer för en galet skoj kväll!
Klockan var 3 på natten när jag smög in genom dörren här hemma. Då kände jag mig lite ung å busig ;)
Alla barn sov gott i sina sängar, Alec och Zara låg i vår säng, så jag kröp ner till dom<3 Finaste Alec, han uppdaterade mig med bilder hemifrån under kvällens gång <3

Jag tackade mig själv för att jag drack med måtta dagen efter;)
Nu är det redan en ny vecka och jag kan knappt förstå att jag ska börja jobba snart! Redan liksom?? Haha, tiden gååååååår så fort!

















lördag 16 februari 2013

Sista orden...

Nu ska jag ut å ha roligt med tjejerna❤
Det sista Alec sa innan jag gick var:
"Så fin du är! Ha de nu så skoj, och kom inte hem innan du känner dig färdig, jag tar hand om flickorna"

Du vet precis vad som behövs babe, jag älskar dig!

fredag 15 februari 2013

Veckan som gått!

Alltid när det gått några dagar utan att jag har bloggat så brukar jag kolla genom mina bilder för att se vad vi gjort!
Alec har ju jobbat kväll, så det ha mest varit jag och tjejerna❤
Elin å Far kom in och lekte med oss, vilket var mycket uppskattat! Sänt att dom är hemma ifrån semestern igen;)

Jag hann inom fantasi för att byta med Lova till den sista boken i Grey trilogin, bittersweet!
Vi har också börjat kolla på en "ny" serie här hemma som heter "Suits" och är jättebra! Man fastnar efter typ ett avsnitt och den är väldigt lätt att gilla. Fått över 8 i score på IMDB, vilket ute är så vanligt. (Då kan ni ju tänka er Game Of Thrones som ligger på 9,4!!!)

Det har blivit Friskis i veckan, och jag gillar att träna på fredags kvällar. Det är lagom mycket folk, och man kan göra sitt i fred. Har fått bra kläm på min träning nu och 5 km på bandet går allt snabbare nu, skönt. Skönt att känna sig starkare och mer uthållig. Haha, det behövs i livet!

❤ Dagen igår passerade utan ngt större jippo. Vi köpte tulpaner som Saga ville ge till pappa. När han kom hem ifrån jobbet 23:30 så hade jag tänt ljus, värmt en Felix pizza, kylt en cola och köpt lite hjärt choklad (ja, dom goda Marabou!!) till honom. Inget fancy alls, men precis vad jag vet att han kommer uppskatta lika väl ändå efter en hård arbeta vecka❤ Det är mysigt att känna, att man känner varandra!

Saga har lärt sig på dagis att man har ett hjärta, som bankar hårt, inne i kroppen. Extra hårt när man tycker om någon. Och hon säger att hon tycker om Zara. Gulle❤

Imorgon så kommer Tine å Emma hit och leker med oss, det ska bli mysigt!
Så vill jag även informera om att det nu finns ännu ett vackert litet liv på denna jord som jag längtar efter att få träffa! Välkommen till världen Sigrid❤
Natti natti!