tisdag 22 april 2014

Påsk och bildregn

Jag behöver nästan titta på mina bilder i telefonen för att hålla koll på vad jag har gjort. Men Påsken har vi firat iaf! Vi passade på att fira Hampus samtidigt som fyller 17 den 23/4. Tänk, bara ett år till sen är han myndig. Det är helt galet! Jag minns fortf när jag var längre än honom.. Och nu är han 1,97 cm och har växt om mig för längesen..
Fastrarna kom ifrån Malmö och välkomnades med kramar och pussar av tjejerna. Det är så härligt att tjejerna känner av att dom är familj, även om dom inte ses så ofta.










Efter påskmat, lek, påskäggsletande så hamnade Saga mellan sina fastrar för lite mys. Det värmer i mitt mamma hjärta.
Och det slutade inte där. Vi har ju en årlig tradition på min mammas sida. Att vi ses alla hemma hos min mormor och morfar, och firar konstrundan och påsken med....tacos! Det kan ju aldrig bli fel.










 Det är så fint att träffa alla så tillsammans. Och min mormor och morfar har verkligen världens mest spännande hus. Det började med ett litet torp som morfar köpte för 500 kr, som han sen byggt på i hel sitt liv och är fullt av små gångar, rum lite överallt och hur som helst. Alla barn tycker att det är spännande, och vissa vuxna också faktiskt. Saga och Zara levde loppan och njöt av uppmärksamhet. Dom tyckte det var spännande med mina kusiner Agnes och Edvin. Agnes som är 10 blev en liten idol för Saga, och hon följde gärna efter henne lite, gulle.


Annandagen bjöd på jobb. Tjejerna var hemma med pappa såklart, och jag passade att stämpla ut tidigt då det inte fanns en kotte på stan. En löptur hem var skön. Men jag dras med en jäkla förkylning som inte är så kul. Stopp i snoken och lite halvtung. Men när jag vaknade idag så bestämde jag att förkylningen inte ska få ta mina lyckliga sommarkänslor ifrån mig. Jag får helt enkelt svänga inom apoteket på väg till jobbet och förse mig med näs spray och grejer.
När jag lämnade tjejerna på dagis idag så var alla ute på gården och hade precis ny grillad korv färdig. Lyckliga tjejer lämnade, check!

Dagens Saga skratt:
Alec är ute med tjejerna på gården och pratar med våra grannar Roland och Githe en bra stund. Till slut säger Roland "Nej, nu måste vi gå in" Varpå Saga säger med en pillemarisk stämma:
"Ska ni gå in å mysa lite"
Jag dör så rolig hon är...haha!

Dagens Zara bedrift:
Jag står och hänger upp tvätt och hon försöker hjälpa till. Varje klädesplagg säger hon "mammas" "pappas" "yayas" (hon kallar Saga för yaya, vi vet ej varför?). Så lill tjejern har full koll på vems kläder som är vems. Duktig tjej!

Och nu är det dags att köra till jobbet. Hoppas att stan har vaknat igen. För dessa dagar på Fantasi har vi spenderat med att städa alla vinklar och vrår som tokar, och nu saknar vi våra stammisar.

Ha en underbar dag i solen/L

lördag 19 april 2014

Vernissage

Gårdagens främsta händelse vart ju att Jokke bjudit med mig och Elin på vernissagen i Kronohuset där han ställer ut några av sina tavlor. Mycket spända och förväntansfulla över hur man hanterar konstnärsmingel så begav vi oss in i en, för mig, ny byggnad.
Vi tittade på alla olika slags konstverk, och jag försöka lägga av några världsvana kommentarer som, "åh, en sån ångestladdad tavla" eller "gud så fina färger". Haha, mycket spännande. Lika kul var det att titta på alla konstnärer som var på stället. Jag försökte luska ut vilka konstnärer som hörde till vilka tavlor.
Välkomstbålen var lite för stark tyckte jag, men ganska god ändå.
Sen minglade vi rundor..

En av mina favoriter (förutom Jokke såklart) var hon den där 13-åringen som alla pratar om, som ställde ut på Barbacka för ett tag sen. Hon målar porträtt hon med, jättefina!

Maten var plockmat, jättegott! Jag var imponerad av tallrikarna som var speciellt utformade för att man skulle stå och äta.
Jag till och med uppskattade jazzmusikerna som stod för bakgrunds musiken. Annars är jag inte så glad i jazz. Men bara det att dom kom ifrån USA höjde betyget lite. Det blev liksom lite häftigare. 

Jag och Elin råkade fastna inne hos en konstnär ifrån Estland som inte kunde svenska eller engelska, men ändå försökte prata med oss. Det slutade med att hon sa att hon hade ont i sitt ben. Hennes ben var full...? Ja, vi förstod inte heller. Vi nickade åt hennes tavlor och sa "mmm, yes very nice"

En magdansös höjde stämningen, och så även några glas rött och vitt.
Det var ett lotteri också och det skulle dras en vinnare. Jokke hade tappat bort sin lott, men när nr 21 drogs så var han övertygad om att det var det numret han hade haft och att någon förmodligen hade stulit hans lott. Jag tror att han minns fel nummer. Haha..

Vi hade alla varit upp med tuppen på jobb, så vi rundade av vid 23 snåret och promenerade bort till house of beagels och köpte en kopp kaffe. Sen följde dom mig bussen. Man ska sluta när man har som roligast var det ju någon som sa.
Tack för en underbar kväll käraste syskon. Jag är så glad att jag har er. Och jag är så stolt att min fina storebror har hittat sin grej. För det här med konst, det är ju verkligen hans grej. Och varje tillfälle som ges att klä upp sig, det är ju aldrig fel.

torsdag 17 april 2014

Fredags fräs och bästa syster

Men kom igen, vilken dag. Det var tur att Filippa och jag började dagen med att dela en smoothie, för sen fanns dt varken tid elr utrymme för ngt annat. 
Beställningar, gäster, frukost och varor. Jeeez.. 
 När hela Fantasi är knökfullt, folk hojtar litenifeån höger till vänster 
"Tallrikarna är slut"
"Finns det mer smör"
"Kan du komma och torka av här"
"Ursäkta, har ni laktosfri yoggi"
"Mer bullaaaaaar"
Då får man liksom stanna upp, andas, inse att vi är bara två personer, med fyra händer, och vi jobbar på så snabbt vi kan. Oftast brukar dt mesta lösa sig om man har ett leende på läpparna. 

Vi låg så mycket back att jag inte kunde se slutet på tunneln längre. När händerna var fulla så ringde jag syrran ifrån mobilen, typ "hjäääääälp". 
Hon vart visst ledig men jag hade ingen koll. Hon skulle fixa allt❤️ 
När jag beställt varor och kom tillbaka så var Lova där, yes. 
Elin ringt Lova-Lova kom tidigare-Elin smsa Mie-Mie ordnade dit Josefin tidigare. Hur underbart är inte det, poff, teamwork☀️ 
Lova kom med energi, sympati och kärlek, och...gjorde en ny smoothie till mig❤️ 

Innan jag slutade och tog bussen hem så hann jag kramas med Iversen som är hemma på påsklov☀️

Mina små påskkärringar här hemma hade minsann varit å fått påskpaket och påskägg av vår granne Birgitta. Så fint❤️ Dom är så glada i henne, och vi me☀️ 
Syrran kom oxå ut med lite påskpresenter till tjejerna. Finaste sis!
Zara ville ha på sig sin nya klänning direkt och säger sitt favorit ord. 
-"Ha!"
Egna solbrillor!!

Det blåste egentlige för mycket för art leka ute, men vi gjorde ändå en insats

På kvällen åkte jag sen till Maxi för att påskhandla. Elin följde oxå med. Och tur var väl det, haha. Jag var trött och vimsig och är ytterst tacksam för att hon hjälpte mig att bocka av allt om handel lappen.

Var hemma vid halv 9 med 5 kassar mat! Nu jäklar ska vi klara oss ett tag. 
Så efter lite mat, plock, dusch.. Så ligger jag nu i sängen, helt slut. Skönt. 
Idag är jag väldigt tacksam för att jag har världens bästa storasyster❤️ 

Jobb kl 6 imon, men sen....är jag ledig Lördag!! Och just det, jag ska visst på galej imon. Spännande. 
Natti! 

onsdag 16 april 2014

Lättklätt

Ena dagen så haglar det. Imorse så var det -1 grad och jag frös till is på cykeln på väg till jobbet. 
När jag kom hem ifrån jobbet idag.. 
Jag fick till och med lite färg..

Kände mig nästan "lättklädd" när dt gick någon granne förbi. Tänk att så kan man gå hela sommaren sen! 
Jag älskar det! Jag har aldrig varit så mycket för stora tjocka tröjor och jackor. Jag tycker att människor i allmänhet är lyckligare lättklädda. Med solen som smeker brunbrända kroppar☀️
 Eller? 
Nämnde jag att jag längtar till Turkiet om en månad?☀️☀️☀️

tisdag 15 april 2014

Belöningar i olika former

Så jäkla skönt. Igårkväll så nattade Alec barnen medans jag stack till friskis för att köra lite intervaller på löpbandet. Jag tycker att jag får till bäst disciplin om jag gör det på ett löpband. Och jag körde såhär om någon är intresserad av sånt ;)

Uppvärming 1km i 6:00 min/km

5 * 400m i 4:17 min/km (45 sek vila mellan varje)
3 * 400m i 4:10 min/km (45 sek vila mellan varje)
1 * 400m i 4:00 min/km (45 sek vila mellan varje)
1 * 400m i 3:45 min/km (45 sek vila mellan varje)

Nedjogg 1 km i 6:00 min/km

Jag var helt slut. Men det var så skönt!

Idag så har jag jobbat 5-13 med sissoooo. Det märks att det är sportlov. Inte alls lika rushigt på morgonen. Däremot gott om lunchgäster. När jag hade slutat så cyklade jag hem till Lovis. Hon agerade frisör på allra proffsigaste sätt och fixade till mitt hår.


Så mysigt att bara ta de lugnt och bli ompysslad, dricka kaffe och snacka skit, bästa Lova.
Så nu har håret samma färg i stort sett överallt, skönt.


Sen har jag bara hängt med flickorna här hemma.
När dom är uppe 5 och är på dagis 5:30 så är dom ganska trötta när vi kommer hem, så vi orkar oftast inte göra så mycket mer än att mysa.
Och laga mat. Jag gjorde en blomkålsgratäng som blev kalasgod och ett ypperligt substitut för annan kolhydratkälla.


Vi har ett nytt belöning system här hemma till Saga, som en sporre. Efter 5 stjärnor så väntar en belöning. Hon har själv fått vara med och bestämma vad som ska ge stjärnor. Spännande tycker vi alla.